Olympia Forum

Λευτέρης Αυγενάκης στο Olympia Forum Ι: «Ο Αθλητισμός στα χέρια υγιών δυνάμεων»

Ακούστε το άρθρο

Στον νέο αθλητικό νόμο που  ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου Olympia Forum.

Ο υφυπουργός  απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλου της εφημερίδας «Πελοπόννησος»  χαρακτήρισε μεγάλη αθλητική μεταρρύθμιση την ψήφιση του νομοσχεδίου που γινόταν προσπάθεια εδώ και 30-35 χρόνια και από τους προκατόχους του, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να γίνει.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελικά το τόλμησε» είπε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Μάλιστα αναφέρθηκε σε πρώην πρωταθλήτρια η οποία χάριν της αντιπολίτευσης καταψήφισε το άρθρο που δίνει φωνή στον αθλητική, που δίνει δικαίωμα ψήφου του αθλητή στις Ομοσπονδίες.

Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι μαζί του έχουν επικοινωνήσει δεκάδες Ολυμπιονίκες οι οποίοι και δηλώνουν πως συμφωνούν απόλυτα με το νέο αθλητικό νόμο.

Στόχος μας, είπε ο υφυπουργός «είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια υγιών δυνάμεων, να εξυγιάνουμε το αθλητικό οικοσύστημα, να αναδειχτούν οι θετικές και αναπτυξιακές δυνάμεις, να δώσουμε καθαρό, φρέσκο οξυγόνο στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, στους αθλητές και τις αθλήτριες, να δώσουμε τη δύναμη να πάνε μπροστά και μαζί τους να συμπαρασύρουν και άλλο νέο κόσμο.

Η 2η Ημέρα: 

Olympia Forum I: H 2η ημέρα (LIVE)

Όλη η επικαιρότητα