Ηλεία

Λιμάνι Κατακόλου: Θέμα ημερών η έναρξη έργων

Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των εργασιών στο Κατάκολο στα πλαίσια του έργου που αφορά την ανάπλαση και διαμόρφωση του χερσαίου  χώρου του λιμανιού αφού ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο για την έκδοση της σχετικής άδειας από την αποκεντρωμένη…

Χθες εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης του  παλαιού τουριστικού στο λιμάνι του Κατακόλου από το Δήμο Πύργου  που αποτελούσε το τελευταίο αγκάθι για έναρξη των εργασιών.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η συγκεκριμένη άδεια ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου που αποτελούσε προϋπόθεση για να δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου.

Η άδεια αυτή βρίσκεται ήδη στο δρόμο για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα εκδώσει την άδεια για την υλοποίηση των εργασιών μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος είναι έτοιμος να μπει στο λιμάνι και να αρχίσει το έργο που έχει περάσει από 40 κύματα λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων  που το ταλαιπωρούν.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της Αναβάθμισης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου ανέρχεται στο ποσό των 10,5 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»..

Στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια, τα οποία είναι:

-Κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07 τμ.

-Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών. Θα αποτελείται από το ισόγειο και τον α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25τμ.

– Κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99τμ.

– Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Λιμένα Κατακόλου. Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Όλη η επικαιρότητα