Ηλεία

Λιμάνι Κατακόλου: Πιο επίκαιρο Master plan με την μελέτη της Μαρίνας

Ακούστε το άρθρο

Απόφαση έγκρισης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Πύργου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ) για την υλοποίηση του έργου «Επικαιροποίηση Masterplan, Μελέτες Λιμενικών Έργων & ΣΜΠΕ Λιμενικών Εγκαταστάσεων αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου», πήρε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΠ.

Με την απόφαση το ΔΣ του ΔΛΤΠ εγκρίνει παράλληλα το σχέδιο των όρων της προγραμματικής σύμβασης. Η απόφαση έχει σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου προκειμένου να εγκρίνει με την σειρά της, την σύναψη και αποδοχή των όρων προγραμματικής σύμβασης, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν και οι υπόλοιπες απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤΠ, Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, δήλωσε πως «Η επικαιροποίηση μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μελέτες για έργα στο λιμάνι. Ένα από τα βασικά σημεία της επικαιροποίησης είναι πως θα κάνουμε μελέτη για να βγάλουμε την μαρίνα του Κατακόλου σε διεθνή διαγωνισμό. Να προσθέσω επίσης ότι σε σύσκεψη που κάναμε στο υπουργείο θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση όσον αφορά την ασφάλεια του λιμανιού για να καλυφθούμε πλήρως και να έχουμε τη δυνατότητα τοποθέτησης καμερών».

Η Costa Cruises ακυρώνει αφίξεις στο Αργοστόλι και επιλέγει Κέρκυρα και Κατάκολο

Ξέχωρα από όλα τα παραπάνω αξίζει να αναφερθεί πως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της κρουαζιέρας η Costa Cruises ανακοίνωσε χθες το ανανεωμένο πρόγραμμα της για το 2021 σύμφωνα με το οποίο θα χρησιμοποιεί για τα ταξίδια της στην Ανατολική Μεσόγειο τα κρουαζιερόπλοια της Costa Luminosa και Costa Deliziosa.

Το Costa Luminosa θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες από τις 16 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα πραγματοποιεί αφίξεις σε Κέρκυρα, Πειραιά, Μύκονο και Κατάκολο.

Το Costa Deliziosa από τις 26 Ιουνίου 2021 θα αρχίσει και αυτό τα ταξίδια του με προσεγγίσεις στη Μύκονο, το Κατάκολο και την Κέρκυρα.

Από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η εταιρεία… μεγάλος χαμένος είναι το λιμάνι του Αργοστολίου αφού με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα της εταιρείας το Costa Deliziosa θα πραγματοποιούσε μία άφιξη την εβδομάδα στο Αργοστόλι κάθε Πέμπτη αλλά κάτι τέτιοι, πλέον, δεν υπάρχει στα νέα σχέδια της εταιρείας.

Μετά λοιπόν την Msc Cruises, την TUI Cruises, την Aida Cruises, την Norwegian Cruises έρχεται και η Costa Cruises να εγκαταλείψει την Κεφαλονιά .

Το αξιοσημείωτο –και με τεράστιο ενδιαφέρον για το λιμάνι του Κατακόλου– είναι το γεγονός πως όλες οι παραπάνω εταιρείες  τελικά επέλεξαν τα λιμάνια της Κέρκυρας και του Κατάκολου στα νέα τους προγράμματα για το 2021.

Όλη η επικαιρότητα