Ηλεία

«Λουκέτο» και στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Κρέστενα

Ακούστε το άρθρο

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση της Πειραιώς έκανε γνωστό ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα, μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι και αυτά των Κρεστένων και της Γαστούνης.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση.

Έντονη η αντίδραση του Γιάννη Δάγκαρη

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κο Γιάννη Δάγκαρη, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη είναι καταστροφική για όλη την περιοχή αφού στην τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετούνταν ιδίως οι αγρότες, αλλά και πολλοί πολίτες της περιοχής.

«Αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική. Θα καταρρεύσει η περιοχή μας κυριολεκτικά από αυτή την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς. Έφυγαν όλες οι οικονομικές υπηρεσίες, αύριο θα κλείσει και η Εθνική, πώς θα μπορεί μετά να εξυπηρετηθεί ο κόσμος;

Δεν μπορώ να καταλάβω πως παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, χωρίς να σκέφτονται και τους κατοίκους των περιοχών όπου είναι οι τράπεζες. Η τράπεζα αυτή εξυπηρετεί ότι σχετίζεται με αποζημιώσεις, με επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων. Ο αγροτικός κόσμος τώρα που θα πάει να εξυπηρετηθεί;».

Όλη η επικαιρότητα