Ελλάδα

Λ. Λαζάρου για προνόμια εμβολιασμένων: Θα αστυνομεύουμε τους πελάτες και θα ζητάμε πιστοποιητικό στην είσοδο;

ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΕΦ
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον πελάτη, συνταγματικά δηλαδή, τόνισε ο διάσημος σεφ.

Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για το θέμα των διευκολύνσεων στους πολίτες που έχουν εμβολιασθεί, ακολούθησαν ποικίλες αντιδράσεις.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, τόσο για το ζήτημα αυτό, όσο και για το αναμενόμενο άνοιγμα του εστιατορίου του.

Βιαστικές και ανορθόδοξες χαρακτήρισε ο κ. Λαζάρου τις εντολές που έχουν δοθεί από τη πολιτεία στους επιχειρηματίες της εστίασης. «Στις 10 του μήνα ανοίγει το εστιατόριο στη ταράτσα, καθώς οι εσωτερικοί χώροι απαγορεύονται προς το παρόν. Βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί αναμένονται βροχές μέχρι τη Τρίτη. Δηλαδή, αν κατεβάσω τους πελάτες μου στον δεύτερο με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες θα είμαι παράνομος;», είπε ο σεφ.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων ο κ. Λαζάρου είπε πως αποτελεί μια ενέργεια που δεν θα μπορέσει εύκολα να εφαρμοστεί. «Ακούω τώρα ότι ο εμβολιασμένος θα μπαίνει σε εσωτερικό χώρο. Στα λεωφορεία; Στα τρένα; Τι θα κάνουμε εκεί; Θα πρέπει να αστυνομεύουμε τους πελάτες και να τους ζητάμε πιστοποιητικό στην είσοδο; Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον πελάτη, συνταγματικά δηλαδή. Ο μόνος λόγος για να απαγορεύσω την είσοδο είναι βάσει τετραγωνικών. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπει ο καταστηματάρχης στη διαδικασία της σύγκρουσης με τον επισκέπτη/καταναλωτή/πελάτη», τόνισε ο σεφ και ανέφερε πως το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να πεισθούν με επιχειρήματα οι ανεμβολίαστοι πολίτες και να προχωρήσουν στη διαδικασία.

Πηγή: newspost.gr

Όλη η επικαιρότητα