Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Αναπηρικά επιδόματα σε όλους τους ανάπηρους

Ακούστε το άρθρο

    Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας.

  Το θέμα αφορά ανθρώπους που ενώ ήταν ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως του ΟΓΑ ή του ΤΕΒΕ, δεν άντεξαν στην κρίση και άφησαν ανεκπλήρωτες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, χωρίς να είναι μπαταχτσήδες, με συνέπεια να χρωστούν πολλά λεφτά.

Μερικοί, εν τω μεταξύ, από ατύχημα ή αρρώστια έχουν καταστεί επισήμως ανάπηροι.

Τα ασφαλιστικά τους Ταμεία, όμως, δεν τους έδιναν το επίδομα αναπηρίας, γιατί έπρεπε πρώτα να πληρώσουν ή να κάνουν ρύθμιση του χρέους τους, πράγματα όμως ανέφικτα λόγω του μεγάλου ύψους αυτού. Με λίγα λόγια δεν μπορούσαν άνθρωποι, που στο μεταξύ είχαν καταστεί επισήμως ανάπηροι, να λάβουν, έστω, το ισχνό αναπηρικό επίδομα.

 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος έγινε κοινωνός του σοβαρού αυτού προβλήματος από ανάπηρους συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα κινήθηκε άμεσα ενημερώνοντας και πιέζοντας την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για να προχωρήσει σε ρύθμιση. Το κύριο επιχείρημα του ήταν, ότι αφού χορηγήσαμε  ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, εδώ θα κολλήσουμε;

 Τελικά, η Κυβέρνηση προχώρησε στη ρύθμιση, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα ταξικά αντανακλαστικά της, επιλύοντας ένα κοινωνικό μακροχρόνιο πρόβλημα.

Όλη η επικαιρότητα