Κόσμος

Μάνα έπνιξε το 10χρονο παιδί της στην καραντίνα- Βρέθηκαν κομμάτια από σφουγγάρι στο λαιμό του

Ακούστε το άρθρο

Mια σαραντάχρονη μητέρα στο Λονδίνο, παραδέχτηκε το αποτρόπαιο έγκλημά της: Σκότωσε το δεκάχρονο παιδί της προκαλώντας του ασφυξία κατά τη διάρκεια του lockdown καθώς δυσκολευόταν να το φροντίσει.

Το παιδί βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο υπνοδωμάτιό του καλυμμένο με ένα πάπλωμα με κομμάτια από σφουγγάρι στο λαιμό του. Δίπλα του ήταν τοποθετημένα παιχνίδια, και σε μια ηχογράφηση η μάνα να λέει: “Αυτή είναι η αποστολή μου στον κόσμο να θυσιάσω το παιδί μου για να δημιουργήσω μια ισορροπία στον κόσμο” και άπαντες φυσικά, κατάλαβαν πως έχριζε ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Ο πατέρας του παιδιού ο Dean Freeman είναι γνωστός φωτογράφος των σελέμπτιτι στη Βρετανία, βρισκόταν για δουλειά στην Ισπανία. H μάνα ανέφερε στη δίκη πως δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που γίνονταν ολοένα και πιο μεγάλες κατά τη διάρκεια της καραντίνας: το παιδί αντιμετώπιζε μια σειρά από ιατρικά προβλήματα στην όρασή του, στην επικοινωνία του και είχε μια μορφή αυτισμού.

Η συνήγορος υπεράσπισης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η μητέρα είχε ψυχιατρικά προβλήματα και ψυχωσικά συμπτώματα.

Ο πατέρας και πρώην σύζυγος της 40χρονης δηλώνει σοκαρισμένος και πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τον κόσμο ο γιος του: «ήταν ένα υπέροχο λαμπρό παιδί που του άρεσε η τέχνη, το κολύμπι τα ταξίδια…»

Όλη η επικαιρότητα