Αθλητισμός

Μάρτα Κόστγιουκ – Μαρία Σάκκαρη 0-2: Καλή «προπόνηση» στο US Open, τρίτωσε το «καλό» (Vid)

Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ την Μάρτα Κόστγιουκ στην πρεμιέρα της στο φετινό US Open και… ακολούθησε τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο δεύτερο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

Ζορίστηκε πολύ λίγο από την αντίπαλο της. Η Μαρία Σάκκαρη είχε μια πειστική εμφάνιση κόντρα στην Μάρτα Κόστγιουκ και πέρασε στον δεύτερο γύρο του US Open, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-3).

Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Σινιάκοβα. Η 25χρονη Τσέχα, Νο.53 στην παγκόσμια κατάταξη, “λύγισε” με 7-6(6), 6-3 τη Λετονή, Αναστάσια Σεβάστοβα.

Η Κόστγιουκ μπήκε δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Σάκκαρη κι έφτασε στο break και στο 2-0 στα game του πρώτου σετ. Με “όπλο” το ισχυρό σερβίς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο κι έκανε το 2-2. Στο καθοριστικό 9ο game η Σάκκαρη έκανε το break (5-4) και τελικά σέρβιρε για την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη πανηγύρισε για την κατάκτηση του πρώτου σετ και μπήκε.. δυνατά στο δεύτερο, φτάνοντας στο 2-0 στα game. Με πολύ… κόπο όμως, η Κόστγιουκ κατάφερε να.. περάσει μπροστά στα game (3-2). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε τα λάθη, αλλά αυτό δεν της κόστισε στο 6ο game, αφού το…σερβίς της και πάλι τη βοήθησε (γλίτωσε το νέο break). Οι Ουκρανή έβγαλε.. νεύρα στη συνέχεια, δεν είχε καθαρό μυαλό, κάτι που της κόστισε και έχασε το σετ με 6-3 και το ματς.

Έτσι, ο πρώτος γύρος του US Open έκλεισε ιδανικά για το ελληνικό τένις που πανηγύρισε τρεις προκρίσεις καθώς πέραν του Στέφανου Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, πέρασε και η… πρωτάρα σε Grand Slam, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα