Ελλάδα

Μάτι: Η τραγωδία με τα δίδυμα κοριτσάκια

Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια πέρασαν ήδη από την τραγωδία στο Μάτι. Μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από την φονική πυρκαγιά. Όπως η οικογένεια Φιλιπποπούλου, η τραγική ιστορία με τα δίδυμα κοριτσάκια.

Η φωτιά πήρε τη ζωή του παππού Φίλιππου, της γιαγιάς Σοφίας και των δύο κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής, 9 ετών. Πέθαναν αγκαλιασμένοι όλοι στο οικόπεδο της φρίκης, στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα.

Από την πρώτη στιγμή, η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα δυο δίδυμα κοριτσάκια, οι 9 χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, αγνοούνταν από το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Τα δίδυμα κοριτσάκια έγιναν θέμα ακόμα και σε ξένα μέσα ενημέρωσης συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Ο τραγικός πατέρας αναζητούσε τα παιδιά και τους γονείς του χωρίς αποτέλεσμα. Πήγε σε νοσοκομεία, πήγε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει. Πήγε ακόμη και στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων.

Ο τραγικός επίλογος όμως είχε γραφτεί.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα