Ηλεία Περιβάλλον

Μέχρι πού θα φτάσει η θάλασσα στον Πύργο αν ανέβει η θερμοκρασία

Ακούστε το άρθρο

Το Climate Central είναι μια ανεξάρτητη οργάνωση που απαρτίζεται από επιστήμονες αλλά και δημοσιογράφους και έχει ως στόχο τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στον πλανήτη. Εδρεύει στις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων διερευνά και την άνοδο της θερμοκρασίας, τις αλλαγές στον καιρό αλλά και τις πλημμύρες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Οι ερευνητές του συγκέντρωσαν πολύτιμα στοιχεία από όλη την υφήλιο, κατέγραψαν τα συμπεράσματα δικών τους και όχι μόνο ερευνών και δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζει το τι θα συμβεί σε κάθε χώρα εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από έναν βαθμό κελσίου.

Η κλίμακα που παρουσιάζουν περιλαμβάνει και το δραματικό σενάριο της ανόδου κατά 4 βαθμούς κελσίου. Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να πληκτρολογήσουν το όνομα της πόλης τους και να δουν τις επιπτώσεις που η κάθε άνοδος θα έχει.

Δείτε ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας θα γίνουν παραθαλάσσιες, εάν αφήσουμε το περιβάλλον να καταστραφεί.

Φυσικά πρόκειται για ένα φουτουριστικό σενάριο και οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να εφησυχαζόμαστε.

Δείτε τι μπορεί να συμβεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηλείας, όπως για παράδειγμα στη Γαστούνη.

Όλη η επικαιρότητα