Ηλεία

Μήνυμα Γιάννη Λυμπέρη με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το Θάνατό του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα του δημάρχου Ήλιδας: 

Πριν από ένα χρόνο αποχαιρετήσαμε, σε κλίμα οδύνης, το φίλο και σύντροφο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που χάθηκε παλεύοντας με γενναιότητα τον αόρατο εχθρό, που βασανίζει ακόμα την ανθρωπότητα.

Ήταν το πρώτο θύμα αυτής της άνισης αναμέτρησης με τον ιό που έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας κι έχει στιγματίσει την καθημερινότητά μας.

Ο Μανώλης είχε αγαπήσει και αγαπηθεί από την κοινωνία της Ηλείας με την αυθεντικότητά του, τη μεγαλοψυχία του, την προσέγγισή του σε θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά αλλά και γενικότερα με τη στάση ζωής του.

Ήταν ένας αγωνιστής προοδευτικός, οραματιστής, με  αξιομνημόνευτη προσφορά στην Παιδεία και στην Αυτοδιοίκηση.  Είχαμε βρεθεί μαζί στις μάχες και τις διεκδικήσεις   για την ανάδειξη και τα δικαιώματα της Ηλείας, αναζητώντας λύσεις σε πολλά αδιέξοδα.

Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του και στην ανιδιοτελή του προσφορά  και φόρο τιμής  στην οικογένειά του, το Δ.Σ. του Δήμου Ήλιδας ομόφωνα αποφάσισε πρόσφατα, το 1ο  Γυμνάσιο στο κέντρο της Αμαλιάδας, της πόλης που τόσο αγάπησε και τίμησε, να μετονομαστεί σε Γυμνάσιο «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης».

Αιωνία η μνήμη σου, Φίλε Μανώλη

Όλη η επικαιρότητα