Γ Εθνική

Μίκι Τσίρκοβιτς: «Για άλλη μια φορά μας σκλάβωσε η διοίκηση του ΠΑΟΒ!»

Ακούστε το άρθρο

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, με δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του ΠΑΟ Βάρδας, εκθείασε για μια ακόμα φορά την διοίκηση της ομάδας, η οποία το περασμένο Σάββατο μοίρασε κάποια συμβολικά δώρα αγάπης αλλά και ένα χρηματικό ποσό σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, αποδεικνύοντας ότι είναι δίπλα τους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

Ο Σέρβος τεχνικός παράλληλα, καυτηρίασε την στάση όσων θέλουν να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και κλείνοντας υπογράμμισε πως για τους αθλητές πλέον δεν είναι μόνο αγωνιστικό θέμα η επανεκκίνηση αλλά και ψυχολογικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τσίρκοβιτς:

Για την κίνηση του ΠΑΟ Βάρδας: «Πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά αυτά, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο εισόδημα και περιμένουν με αυτά τα χρήματα να περάσουν τις γιορτές με τους δικούς τους. Παιδιά τα οποία επίσημα είναι ερασιτέχνες και δεν έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν την ενίσχυση από το Κράτος. Για άλλη μια φορά, σήμερα, ένιωσα περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα, τον ΠΑΟ Βάρδας. Μια διοίκηση με ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το γιατί βρίσκεται αυτή η ομάδα εφτά χρόνια στην κατηγορία. Το πώς έχει οργανωθεί. Το πώς φροντίζει το γήπεδο, αλλά και ενδιαφέρεται για τα πρόσωπα που ανήκουν στην ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι, θα το εκτιμήσει. Θα έρθει η ώρα που η εμπιστοσύνη και εκτίμηση που τρέφει για τη διοίκηση θα την ανταποδώσει με τον τρόπο του. Αυτό είναι βέβαιο».

Για κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο: «Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μπορεί μια διοίκηση, ένας παράγοντας, ο οποίος υπηρετεί το ποδόσφαιρο, να μην θέλει να παίξει. Αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μεν ορισμένες δικαιολογίες λόγω της κατάστασης, αυτό όμως είναι άλλο πράγμα και απέχει πάρα πολύ από το παράλογο κατ’ εμέ-αίτημα-, να μην θέλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και τα πρωταθλήματα. Αυτό όλο γίνεται προφανώς επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρξει μια ελάφρυνση από την πλευρά της ΕΠΟ, όσον αφορά στα έξοδα της διαιτησίας. Θα μπορούσε να υπάρξει και μια ενίσχυση, όχι όμως αυτά τα υπερβολικά ποσά που ακούω. Πώς θα επιτραπούν θεατές όταν δεν επιτρέπονται πουθενά, ούτε στα ευρωπαϊκά ματς. Είναι κάτι το οποίο το γνώριζαν από το καλοκαίρι. Ούτε είναι δυνατόν να έρθει το κράτος να πληρώσει, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όλα αυτά που κάποιοι ζητούν. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να κάνω και εγώ τον πρόεδρο σε ομάδα. Δεν είναι όμως έτσι. Γι’ αυτό έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω, ότι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο η ΕΠΟ να ζητάει μια εγγυητική κάθε καλοκαίρι από τους παράγοντες. Θέλεις να παίξεις στη Γ΄ Εθνική;  Βάλε αυτά τα χρήματα ως εγγύηση. Αν θέλουμε να έχουμε πρωταθλήματα. Διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για πρωταθλήματα. Δεν είναι δυνατόν να ακούω γύρω μου, ότι υπάρχουν ομάδες της Γ΄ Εθνικής οι οποίες έχουν απλήρωτους ποδοσφαιριστές».

Για τους ποδοσφαιριστές: «Μιλάω με παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε άλλες χώρες. Μιλάω με τη Σερβία. Την Ουγγαρία. Και εκεί υπάρχουν κρούσματα και μάλιστα περισσότερα από εδώ. Ωστόσο τα πρωταθλήματα παίζονται. Δεν έχουν απαγορευτεί. Εγώ δεν θέλω με αυτό τον τρόπο να υποκαταστήσω τους ειδικούς. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα. Εγώ απλά θα περιγράψω και μια άλλη διάσταση, η οποία κινείται πέρα από το επαγγελματικό και οικονομικό καθαρά κομμάτι. Και είναι η ψυχολογία. Τα παιδιά αυτά, οι αθλητές, έχουν μάθει να βγαίνουν και να κάνουν ομαδικές προπονήσεις. Το να τους στερείται αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Εάν συνεχιστεί για πολύ, θα φτάσουμε να βλέπουμε παιδιά 20-25 χρονών, να πίνουν χάπια για τη μελαγχολία, για να κάθονται μέσα στο σπίτι. Ούτε να κοιμηθούν το βράδυ δεν θα μπορούν, επειδή δεν θα έχουν μια φυσιολογική ζωή. Πάνω απ΄όλα, είναι το χαμόγελο που θα δούμε ξανά στα χείλη τους, όταν θα έρθει η ώρα να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά, για τις δυσκολίες τις οποίες θα συναντήσουμε όταν μαζευτούμε ξανά, το πόσο δύσκολο θα είναι να ξαναβρούμε ρυθμό. Μιλάω ψυχολογικά, πόσο θα αλλάξει η ζωή αυτών των παιδιών, τα οποία θα μαζευτούν σε έναν ανοιχτό χώρο, να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και καλές γιορτές. Μα πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος, να φέρει σε όλη την ανθρωπότητα πίσω το χαμένο χαμόγελο, αυτό το οποίο τη χρονιά που φεύγει μας έχουν στερήσει».

Ευχαριστήριο των αρχηγών

Μετά τον Τσίρκοβιτς, οι αρχηγοί του ΠΑΟΒ ΜΕ επιστολή τους ευχαρίστησαν εκ μέρους των ποδοσφαιριστών τη διοίκηση.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν:

«Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΠΑΟΒ, καθώς εν μέσω πανδημίας, μας στήριξη έμπρακτα και φάνηκε συνεπώς στις υποχρεώσεις της. Παρότι το Πρωτάθλημα βρίσκεται σε αναστολή και δεν διεξάγεται καμία δραστηριότητα, η διοίκηση μας πλήρωσε κανονικά, καλύπτοντας τις οικονομικές της συμφωνίες. Είναι μια σημαντική κίνηση ενόψει εορτών. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΒ, εύχονται σε όλο τον κόσμο, καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, υγεία και ευτυχία.

Όλη η επικαιρότητα