Categories: Γ Εθνική

Μίκι Τσίρκοβιτς: «Επειδή έχω φιλοδοξίες ήρθε η ώρα της αποχώρησης!»

Share

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, φιλοξενείται σήμερα στην εφ.«Πατρίς – Σπορ» και μιλά για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Και ιδιαίτερα για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που έληξε πρόσφατα, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Μόνιμος κάτοικος Πατρών τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για το ποδόσφαιρο της δυτικής Ελλάδας, για την Αχαΐα, την Ηλεία (που είναι κάτι σαν δεύτερη… πατρίδα του), για τη Μεσσηνία και φυσικά για την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Μιλάει για το ποδοσφαιρικό θέαμα που δεν υπάρχει, αλλά και για τα δικά του «θέλω» που θέτει πριν ξεκινήσει μια νέα συνεργασία και όπως τονίζει θα έχει πάντα στην καρδιά του τον ΠΑΟ Βάρδας.

Καταρχήν Μίκι πως είδες το φετινό πρωτάθλημα, και αν η Ζάκυνθος είναι δίκαια πρωταθλήτρια του 9ου ομίλου;

«Σας το είχα πει και παλιότερα. Το φετινό πρωτάθλημα έτσι όπως κύλισε, ήταν μια «φαρσοκωμωδία. Δεν ήταν πρωτάθλημα, αλλά ένα μίνι τουρνουά. Σε καμία χώρα του κόσμου, δεν υπήρξε σε κάποια κατηγορία, πρωτάθλημα ενός γύρου, έτσι όπως έγινε σε εμάς. Ήταν πολύ άδικο. Όσο για την πρωταθλήτρια Ζάκυνθο, νομίζω ότι έδειξε μια σοβαρότητα, και δίκαια θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου».

Όσο για τον ΠΑΟΒ Μίκι τι θα έλεγες που σώθηκε στο φινάλε;

«Ο ΠΑΟΒ «πλήρωσε» το άδικο μέτρο του ενός γύρου, έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα στον α΄ γύρο, που λίγο έλλειψε να του στοιχήσει, και φυσικά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, εξ αιτίας της πολύμηνης καραντίνας».

Δηλ. κ. Τσίρκοβιτς υπό νορμάλ συνθήκες, θα μπορούσε ο ΠΑΟΒ να είναι αυτός ο πρωταθλητής;

«Φυσικά και θα μπορούσε…, καθώς όπως είδατε, τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος του α΄ γύρου και το ματς του Αιγίου με τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο, η ομάδα ήταν στον έναν βαθμό από την κορυφή. Φανταστείτε τι θα γινόταν στον β΄ γύρο, όπου είχαμε όλα τα ντέρμπι στη Βάρδα».

Μίκι φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι η ομάδα ύστερα από τόσα χρόνια στη Γ΄ εθνική, μπορούσε να υποβιβαστεί;

«Φίλε Γιώργο…, επειδή με γνωρίζεις πολλά χρόνια, και επειδή γνωρίζεις ότι εγώ είμαι γεννημένος νικητής, ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό, αυτό το ενδεχόμενο. Καθώς πάντα έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που συνεργάζομαι».

Με το χέρι στην καρδιά, που αφιερώνεις αυτή την παραμονή του ΠΑΟΒ, δεδομένου ότι πριν το ματς με την Ναύπακτο, δέχτηκες πολύ «λάσπη»!

«Δεν σας κρύβω ότι αυτή η παραμονή του ΠΑΟΒ στη Γ΄ εθνική, ήταν η δυσκολότερη στα όσα χρόνια είναι στην Γ΄ εθνική, και για μένα, η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Γιατί ήρθε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, και ιδίως την ώρα που κάποιοι «φίλοι» μου… , εύχονταν να υποβιβαστώ μαζί με την ομάδα του ΠΑΟΒ. Όμως ο Μίκι είναι εδώ, γιατί είναι για τα δύσκολα και γεννημένος νικητής».

Μίκι μιας και μίλησες για δύσκολες συνθήκες, φοβάσαι το ενδεχόμενο μιας νέας καραντίνας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;

«Επειδή δυο σεζόν τώρα τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα…, τίποτα δεν αποκλείεται. Αν όμως συμβεί και πάλι, να ξέρεται ότι έχει τελειώσει, όχι μόνο ο αθλητισμός και ιδίως το ποδόσφαιρο που εμείς αγαπάμε και υπηρετούμε, αλλά η κοινωνία γενικότερα».

Πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν, ακούγονται πολλά για τον Μίκι Τσίρκοβιτς, και ιδίως επικείμενη πρόσληψή του, από ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν;

«Ξέρετε, εγώ δεν είμαι προπονητής του συστήματος, ούτε κάνω χατίρια των προέδρων. Δεν τα πηγαίνω καλά με την εξουσία. Άλλο να έχεις εργοστάσιο με υπαλλήλους και άλλο να έχεις ποδοσφαιρική ομάδα. Όσο υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο, υπάρχουν συνθήκες δουλειάς. Τις μεταγραφές πρέπει να τις επιλέγει ο προπονητής. Να μου κάνει ο πρόεδρος μεταγραφές και να έχω εγώ τις ευθύνες, είναι κοροϊδία. Όσο με σέβεται κάποιος θα είμαι εκεί. Από τη στιγμή που σταματάει ο σεβασμός σηκώνομαι και φεύγω. Επειδή λοιπόν έχω φιλοδοξίες ,οι οποίες δεν μπορεί να εκπληρωθούν στη Βάρδα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από τον ΠΑΟΒ. Άλλωστε τα έδωσα όλα, και δεν έχω κάτι άλλο να δώσω. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι η Βάρδα και ο ΠΑΟΒ, δεν θα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου. Θα βρίσκονται όσο ζω στην καρδιά μου». Όπως γνωρίζεται η Βάρδα και Ηλεία γενικότερα, είναι το 2ο σπίτι μου. Στη Βάρδα ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, και έχω φίλους που με σέβονται και τους σέβομαι. Νοιώθω μια ζεστασιά, και για αυτό όταν βρίσκω ευκαιρία, έρχομαι στη Βάρδα και τους συναντώ, και δεν θα πάψω να έρχομαι».

Κλείνοντας Μίκι αυτή τη σύντομη κουβέντα μας, θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους;

«Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, να ευχηθώ σε όλους σας καλό καλοκαίρι, υγεία και δύναμη, και πάνω από όλα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα , όσο και αν αυτό είναι εφικτό! Βεβαίως να ευχαριστήσω όλο το Δ.Σ. του ΠΑΟΒ, και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο και πρόεδρο μας κ. Γιάννη Λέντζα, τους αδελφούς Παλούμπη, και φυσικά τους «αλήτες» παίκτες μου».