Πολιτική

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων κατέβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία. Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

“Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας” δήλωσε η Αρ. Πελώνη

«Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ’ αναθεωρήσει τη στάση της», τόνισε κατά τη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις λειτουργίες των Θεοφανίων παρουσία πιστών, παρά την αντίθετη απόφαση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αφού επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι «καθένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτό ισχύει και για την Εκκλησία, η οποία πλήττεται και υπομένει τις συνέπειες της πανδημίας, όπως όλη η κοινωνία».

Η κυρία Πελώνη επισήμανε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας και αναγνώρισε ότι η Εκκλησία, από την πλευρά της, έχει επιδείξει σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση. Εξήγησε δε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή στο προϊσχύον καθεστώς περιορισμών βασίζεται στην ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα, εν όψει της προτεραιότητας που έχει δοθεί στο άνοιγμα των σχολείων και γι’ αυτό όλοι πρέπει να συνεργαστούν γι’ αυτό το σκοπό. Ανέφερε τέλος ότι ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλώσεων έγινε προσπάθεια για συνεννόηση αντί επεμβάσεων της Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα