Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στην Βαρυμπόμπη – Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας – Απειλούνται κατοικίες

Ακούστε το άρθρο

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Στην πυρκαγιά στην δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών επιχειρούν 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ.

Στην κατάσβεσή της συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι έχει γίνει διακοπή ρεύματος, στο τμήμα Πειραιάς-Πολυδένδρι. Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς με εντολή της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις σημειώνονται στα δρομολόγια Χαλκίδας, καθώς και στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης και αεροδρομίου. Τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια. Ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.
Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος μετέφερε μια δραματική εικόνα από το σημείο, λέγοντας πως η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, εντολή για εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εκεί είναι μια από τις μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη μετά την έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής στάθμης της ΔΕΗ.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των βορείων της Αττικής προκειμένου να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες.

Όλη η επικαιρότητα