Ελλάδα

Μακρινίτσα: Ανατριχίλα από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης – Πώς έχασαν τη ζωή τους τα δύο αδέλφια

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να σοκάρει η υπόθεση της διπλής εν ψυχρώ δολοφονίας στη Μακρινίτσα του Πηλίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος της 28χρονης πρώην συζύγου του δράστη και του 31χρονου αδελφού της προήλθαν από καθοριστικά χτυπήματα στην καρδιά, που δέχτηκαν από τον επίσης 31χρονο πρώην σύζυγο της άτυχης κοπέλας.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα προκαλούν αίσθηση καθώς φαίνεται πως ο δράστης πήγε αποφασισμένος να αφαιρέσει τις ζωές των θυμάτων του. Τα μοιραία πλήγματα με το μήκους 25 εκατοστών μαχαίρι εισχώρησε που η τρώση προκάλεσε ρήξη του μυοκαρδίου σε τέτοια και τόση έκταση που δεν γίνεται χωρίς πρόθεση, και μάλιστα αυτό παρατηρήθηκε και στα δύο θύματα.

Στην ιατροδικαστική έκθεση, που υπογράφει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, επιπλέον περιγράφονται και τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο στέρνο, τα οποία όμως δεν ήταν τα μοιραία.

Σε σχέση με τα τραύματα στην καρδιά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα χτυπήματα σε βάρος των δυο αδελφών στην καρδιά,έχουν κατωφερή πορεία», είτε γιατί τα θύματα είχαν ήδη λυγίσει από τις προηγούμενες μαχαιριές, είτε γιατί προσπάθησαν να προστατευθούν και είχαν λυγίσει το σώμα τους. Παρατήρηση, που οδηγεί στο συμπέρασμα, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση, ότι ο φερόμενος ως δράστης βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση.

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο των δύο δολοφονημένων αδελφών

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας γράφεται με τρόπο σπαρακτικό. Ένα ολόκληρο χωριό συνοδεύει τα δύο αδέρφια στην τελευταία τους κατοικία στη Μακρινίτσα, με τους γονείς τους, να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, για να στηρίξουν το 2χρονο εγγονάκι τους…

Στην εκκλησία που πριν από δύο χρόνια έμπαινε νύφη, με τα χαμόγελα και τις ευχές να διαδέχονται το ένα το άλλο, το πρωί περίσσευε ο πόνος. Οι αγκαλιές ήταν αδύνατον να μετριάσουν τη θλίψη των στενών συγγενών τους.

Ο νεαρός που έχει συλληφθεί για το διπλό φονικό δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θυμάται πως ακριβώς επιτέθηκε στα θύματά του. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί τονίζει πως ο πελάτης του, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Τα τελευταία στοιχεία συμπληρώνουν κρίσιμα κομμάτια στο παζλ του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος διέκοψε τη φαρμακευτική του αγωγή αλλά όταν στα τέλη του περασμένου Γενάρη οι ψυχίατροι που το παρακολουθούσαν το διαπίστωσαν δεν ειδοποίησαν τις Αρχές. Ο νεαρός κυκλοφορούσε ελεύθερος, οι απειλές στην εν διαστάσει γυναίκα του είχαν αρχίσει να πυκνώνουν επικίνδυνα κι αυτό που έβαζαν λίγοι στο μυαλό τους, συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και τους τελευταίους 4 μήνες, ζούσε με το παιδί στους γονείς της. Ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι με τη μητέρα τους, όταν ξαφνικά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής τους. Ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία και βρέθηκε απέναντι από τα θύματά του.

Τι αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

Η κυρία Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση που έχει σοκάρει όλη τη χώρα. Όπως είπε το μικρό παιδάκι του νεαρού ζευγαριού βρίσκεται σε συγγενικά πρόσωπα.

«Είναι πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή για αυτήν την οικογένεια. Γι’ αυτούς τους δύο γονείς το παιδάκι είναι καλά. Δεν έχει ακόμη ενημερωθεί τι έχει συμβεί είναι πολύ μικρό όπως ξέρετε η οικογένεια θα ζητήσει και τη βοήθεια ειδικών προκειμένου να διαχειριστεί το πώς θα συμπεριφέρεται στο παιδάκι και το πώς το παιδάκι κάποια στιγμή θα πρέπει να του δώσουν απάντηση. Που είναι η μαμά του την οποία αναζητά στο σπίτι όταν έγινε το διπλό φονικό και δεν ξέρουμε τη σκηνή αλλά μοιάζει μάλλον πιθανό να άκουσε. Δεν ξέρω τι μπορεί να καταλάβει αλλά σίγουρα άκουσε.», ανέφερε συγκεκριμένα.

Απ ότι μας ενημερώνει η οικογένεια το παιδάκι προς το παρόν είναι καλά. Οι ίδιοι είναι δίπλα του είναι κύριο μέλημά τους αυτό το παιδί είναι μόνο ότι τους έχει απομείνει. Το πιο δύσκολο γι αυτούς τους γονείς όταν σβήσουν τα φώτα, θα φύγουν οι κάμερες, όταν ο κόσμος, οι συγχωριανοί τους, πάνε στα σπίτια τους. Σκεφτείτε ότι αυτοί οι δύο γονείς θα μείνουν ολομόναχοι με ένα παιδί και με το σπίτι τους άδειο χωρίς τα δυο τους τα παιδιά χωρίς τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα.», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τον δράστη και την κατάσταση της ψυχικής του υγείας αλλά και την διαφορά του ακαταλόγηστου, σημείωσε: « Όλοι οι ψυχικά ασθενείς δεν σημαίνει ότι είναι και ακαταλόγιστοι. Δεν ταυτίζεται η έννοια του ψυχικά νοσούντος. Ο καταλογισμός αυτός όποιος δηλαδή απαλλάσσεται από την ποινή και τιμωρείται ή μειωμένα ή δεν τιμωρείται και εγκλείεται σε κατάστημα ψυχιατρικό είναι αυτός όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν  δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι έχει κάνει και πράττει άδικα».

Όλη η επικαιρότητα