Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Συνεχίζει να γράφει ιστορία με πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΑΡΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε καταπληκτικό τένις στον προημιτελικό με αντίπαλο την Ίγκα Σβίατεκ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros με νίκη 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε πλήρως της Πολωνής αντιπάλου της και πέρασε στους «4» του Γαλλικού Όπεν, όπου θα βρει απέναντί της την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία, το απόγευμα της Πέμπτης (10/06).

Πλέον, έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το ματς δεν ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη, καθώς η Σβίατεκ με μπρέικ έκανε γρήγορα στο 2-0. Ωστόσο, η 25χρονη πρωταθλήτρια δεν «μάσησε», απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, με το τέταρτο game να κρατά σχεδόν 8 λεπτά.

Η εξέλιξη ήταν αμφίρροπη, καθώς η Πολωνή προηγήθηκε 4-3 στα games, αλλά η Ελληνίδα όχι μόνο κράτησε το σερβίς της, αλλά βρήκε και brake, για να πάρει τελικά το πρώτο σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 2-0 στο δεύτερο σετ. Σε εκείνο το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ η Σβίατεκ, η οποία με την επιστροφή της πήρε το game, αλλά ήρθε γρήγορα η απάντηση για το 3-1. Το πλεονέκτημα που πήρε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το κράτησε μέχρι τέλους και έτσι πήρε και το δεύτερο σετ με 6-4, μαζί και τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα