Ηλεία

Μαριάννα Σταθοπούλου: «Δεν ήταν απλώς ένα καθήκον… αλλά μια ριψοκίνδυνη «μάχη» στις φωτιές!»

Ακούστε το άρθρο

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΕΚΕΙ…

Η επίσπευση των παρεμβάσεων «θωράκισης» και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μετά και από άμεσες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης, είναι το μεγάλο ζητούμενο στις πυρόπληκτες περιοχές μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν νέο κίνδυνο καταστροφών από τα φαινόμενα της διάβρωσης των εδάφων…

Αυτό τόνισε χθες η δικηγόρος – πολιτευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Μαριάννα Σταθοπούλου προσθέτοντας ακόμη ότι:

«Οι πρώτες κινήσεις για τις ανάλογες εργασίες έχουν ήδη σε ορισμένα σημεία ξεκινήσει και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την προστασία των κατοίκων. Ωστόσο η επερχόμενη περίοδος του χειμώνα, απαιτεί ακόμη περισσότερη εγρήγορση και μεγαλύτερη προσοχή.

Επιβάλλεται ειδικότερα και η όσο το δυνατόν καλύτερη μέριμνα, σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν παραποτάμια του Αλφειού, αφού κάθε χρόνο σχεδόν τα «φουσκωμένα» νερά του αφανίζουν ολόκληρες εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες…».

ΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ…

Με την ευκαιρία των ανωτέρω δηλώσεων η έγκριτη και δραστήρια νομικός, παρακολουθώντας την τρομακτική πορεία και το μέγεθος των φετινών πυρκαγιών και με αφορμή τη σταδιακή λήξη της αντιπυρικής περιόδου, θέλησε να ευχαριστήσει και παράλληλα να συγχαρεί όλους, όσοι βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» για την κατάσβεση της οδυνηρής για τον τόπο φωτιάς της Ολυμπίας.

Όπως έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και τώρα – είπε η κυρία Σταθοπούλου – οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, πάλαιψαν μαχητικά και πολύωρα επί αρκετές ημέρες στα «μέτωπα» των πύρινων εστιών Νυχθημερόν βρέθηκαν σε απόσταση «αναπνοής» με τις πύρινες φλόγες και δεν δίστασαν να ρισκάρουν και να διακινδυνεύσουν (μαζί με τους εθελοντές των χωριών μας που απεδείχθησαν ήρωες) για να σώσουν εκείνες τις στιγμές ότι μπορούσαν, με ύψιστο καθήκον και μέλημά τους, τις ανθρώπινες ζωές…

Να μην χαθεί από την «επέλαση» της φωτιάς, ούτε ένας συνάνθρωπός μας!

Για τον λόγο αυτό σημείωσε η πολιτευτής της Ν.Δ., η Πολιτεία οφείλει – τώρα που όλοι τα βλέπουμε με πιο ψύχραιμη ματιά – να συνδράμει καθοριστικά το Πυροσβεστικό μας Σώμα, οι ανάγκες του οποίου είναι σημαντικές. Δεν φθάνει μόνο η αυταπάρνηση και η ετοιμότητα που έδειξαν οι πυροσβέστες μας. Χρειάζεται και η ανάλογη ενίσχυση στο ανθρώπινο δυναμικό και στα μηχανικά μέσα.

Αν αναλογισθούμε ότι είναι οι συνάνθρωποί μας, που θα σπεύσουν πρώτοι, όταν κληθούν σε τέτοια περιστατικά, είναι αυτονόητο και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό να τονίσουμε ότι πρέπει να μπουν στη «μάχη» της κατάσβεσης με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από πλευράς υπηρεσίας και Πολιτείας.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι στη διαμόρφωση του Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και για την Ηλεία δεν μπορεί να λείπει η πρόβλεψη για τη διαμόρφωση και ασφάλεια του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος της Ηλείας. Και σε κάτι τέτοιο οι προτάσεις της Π.Υ. αναμφιβόλως είναι χρήσιμες και ουσιαστικές και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Η κυρία Σταθοπούλου τόνισε ακόμη ότι οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τον αγώνα κατά των πυρκαγιών που έδωσε με τους ανθρώπους της η Πολιτική Προστασία, η οποία κάτω από τις οδηγίες του Yφυπουργού κυρίου Νίκου Χαρδαλιά και του Γενικού Γραμματέα κυρίου Βασιλείου Παπαγεωργίου, αν και είχε ταυτόχρονα πολλές και εξαιρετικώς δύσκολες καταστάσεις, αντιμετώπισε κάθε περιστατικό ξεχωριστά, για να μην γίνουν πιο τραγικές οι διαστάσεις της πύρινης λαίλαπας.

ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Αναφέρεται επίσης και στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, όπως και στην Περιφέρεια που από την πρώτη στιγμή ήταν παρούσα με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τα τμήματα Στρατού, τους αστυνομικούς μας, τους ιδιώτες, που βοήθησαν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με τα μηχανήματά τους και βεβαίως σε όλα αυτά τα παιδιά που μπήκανε μπροστά και έδωσαν το πιο σπουδαίο παράδειγμα αγάπης για τον τόπο τους!

Και τέλος μίλησε για τη συνεργασία και τη φιλοξενία που υπήρξε σε σχέση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις του  εξωτερικού που έδειξε πραγματικά ότι η ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν περιβάλλεται από στεγανά και δεν «κλειδώνει» τα σύνορά της!..

Όλη η επικαιρότητα