Αρθρογραφία

Μαριάννα Σταθοπούλου: Οι Εξαγγελίες του πρωθυπουργού φέρνουν στο επίκεντρο τους νέους

Νέα Γενιά και ευκαιρίες στην απασχόληση το μεγάλο βήμα
Ακούστε το άρθρο

Το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την πανδημία, και με δεδομένα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι διαδοχικές κρίσεις ανήκει και θα πρέπει να ανήκει με περιθώρια έντονης δράσης, ουσιαστικής στήριξης, και μεγάλης ασφάλειας στη Νέα Γενιά μας!

Το στίγμα των κυβερνητικών αποφάσεων για τους νέους μας, το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συγκεκριμένα μέτρα για ένα νέο ξεκίνημα, μακριά από την περίοδο που μας ταλαιπώρησε και με δυνατότητες να κάνουμε το «επόμενο βήμα» σε αναπτυξιακή και αισιόδοξη προοπτική.

Τα παραπάνω επεσήμανε η πολιτευτής της Ν.Δ. δικηγόρος Μαριάννα Σταθοπούλου, τονίζοντας την απόλυτη ανάγκη γι’ αυτό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που ανακοινώθηκε ήδη και το οποίο θα εξειδικευτεί για τη νεολαία μας σε επίπεδο Περιφέρειας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Η κα Σταθοπούλου δήλωσε ότι, οι εξαγγελίες που έγιναν στη ΔΕΘ αποδεικνύουν ότι πράγματι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι νέοι μας που έχουν την ατυχία να βιώσουν τόσο στις συνθήκες της οικονομικης ύφεσης όσο και τις συνέπειες του Covid-19. Τώρα αξίζει και πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν «ανοίγοντας τα φτερά» της δημιουργίας και τα δικαιώματα να δομήσουν τη ζωή τους πάνω σε πολύ διαφορετικές και σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις από τις σημερινές, προσθέτει η ίδια και συνεχίζει:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν σίγουρα τη Νέα Γενιά να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει. Η ενίσχυση των έξι μηνών από την Πολιτεία για την πρώτη πρόσληψη με επιδότηση των νέων μας πέραν του μισθού τους, η αύξηση νέων θέσεων εργασίας, η επέκταση στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ και στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, η εκμηδένιση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας από τη νέα χρονιά καθώς και η κατάργηση φόρου στις γενικές παροχές και δωρεές αποτελούν θετικά ταμεία που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην εξυπηρέτηση του σκοπού της διευκόλυνσης της νεολαίας μας.

Νεανική επιχειρηματικότητα

Οι ευκαιρίες στην απασχόληση έχουν ιδιαίτερη σημασία όπως και η πρόσβαση των νέων σε μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Κρίνεται έτσι χρήσιμο και απαραίτητο για το επόμενο διάστημα, να υπάρξει ώθηση στην απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων, να ακολουθήσει η Νέα Γενιά μας την παγκόσμια τάση και να μην χάσει χρόνο και δυνατότητες που θα βρει μπροστά της και φυσικά να ενισχυθεί σταθερά η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Να δοθούν τα ανάλογα κίνητρα για τις νεοφυείς δραστηριότητες, την έξτρα επιδότηση start-up επιχειρήσεων και να διαμορφωθούν τα ανάλογα προγράμματα κατάρτισης. Είναι λοιπόν καιρός αμέσως μετά την πανδημία και γιατί όχι από τώρα οι νέοι μας να πάνε με σιγουριά μπροστά!

Όλη η επικαιρότητα