Ηλεία

Μασκομάχοι και… μασκολάτρες και τα παιδιά στη μέση – Ενημερωτική συνάντηση στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ενδιαφέρουσα ήταν η ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, με θέμα τα μέτρα προστασίας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Τσαούση, την αντιπρόεδρο κα Γιάννα Σταυροπούλου, ενώ αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούν τα παιδιά εντός των σχολικών μονάδων μίλησε η παιδίατρος κα Αποστολία Κουλούρη.

Στην ενημερωτική συνάντηση είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας, αλλά και αρκετών κοινοτήτων του δήμου Ήλιδας, ενώ τέθηκαν και διάφορα ερωτήματα σχετικά με την χρήση μάσκας από τα παιδιά. Επίσης, συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αμαλιάδας κ. Κώστας Ντούμας.

Πριν τις εισηγήσεις των γιατρών για το θέμα της συνάντησης, μίλησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, η οποία αρχικά ευχαρίστησε την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου για την άμεση ανταπόκριση.

Η κα Παναγιωτάρα είπε χαρακτηριστικά ότι: “Ακούγονται  και γράφονται  πολλά,  και δυστυχώς για μας  τους γονείς , το να πράξουμε το σωστό  κοντεύει να γίνει ένας άλυτος  γρίφος.

Αυτό που σίγουρα βγάζουμε ως συμπέρασμα  είναι ότι  το να μπούμε σε μια λογική ποδοσφαίρου,  δηλώνοντας σε πια ομάδα ανήκει ο καθένας μας , στους μασκομάχους ή στους μασκολάτρες, σίγουρα εξυπηρετεί  συμφέροντα που δεν είναι τα συμφέροντα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Αποσκοπεί κατά την εκτίμησή μας  στο να τσακωνόμαστε  για να μην  βλέπουμε τα ουσιαστικά προβλήματα  που υπήρχαν και στην αρχή της πανδημίας και δεν λύθηκαν…”.

Μεταξύ άλλων η κα Παναγιωτάρα ανέφερε ότι δεν έγιναν οι  αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί έστω ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων που υπήρχαν και πριν από την πανδημία και συγχρόνως δεν εξασφαλίστηκαν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για μσθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για το άνοιγμα των σχολείων  σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

“Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, με βάση την πείρα τους και την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.

Δεν κάνανε δηλαδή μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν μονιμοποίησαν εκείνους που δουλεύουν χρόνια στην Εκπαίδευση, δεν βελτίωσαν τις υποδομές στα σχολεία, ούτε δημιούργησαν  νέες, δεν πήραν  κανένα ουσιαστικό μέτρο αναβάθμισης της υγειονομικής επιτήρησης των σχολείων.

Τα φόρτωσαν όλα στην ατομική ευθύνη όσων εμπλέκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στη μορφωτική διαδικασία…”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ξεκαθάρισε ότι το ΕΚΑ δεν μπορεί να μην ενημερώσει για την αναγκαιότητα της μάσκας, καλώντας τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων σε διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες αρχές και φορείς για την υγεία πρωτίστως των παιδιών.

Όλη η επικαιρότητα