Εκπαίδευση Ηλεία

Μεγάλη επιτυχία του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδος – 32 μαθητές έκαναν το όνειρο πραγματικότητα

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικότατές επιτυχίες έφερε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας.

Συνολικά 32 παιδιά είδαν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητά και μάλιστα σε σχολές υψηλότατης ζήτησης.

Αναλυτικότερα:

3 πέτυχαν σε Ιατρικές σχολές (Ιατρική Αθήνας. Ιατρική Ιωαννίνων. Κτηνιατρική Καρδίτσας) 3 πέτυχαν σε στο πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής (Βιοατρικών Επιστημών, Οικονομικών επιστημών ) 1 πέτυχε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2 στο Πανεπιστήμιο Πατρών και 1 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Οικονομικών επιστημών) 1 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 2 στη σχολή Εμπορικού ναυτικού. 19 στα ΤΕΙ Δυτ Ελλάδας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Κρήτης και ιονίων Νήσων (Τεχνολόγων Γεωπονίας, Διατροφής Δικαιολογίας, Τουριστικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Κοινωνικής Εργασίας).

«Μην το βάζετε κάτω»

 Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας δήλωσε σχετικά:«Η σημερινή μέρα είναι η μέρα των επιτυχόντων και σε αυτούς αξίζουν όλοι οι έπαινοι και τα συγχαρητήρια. Εγώ από τη μεριά μου θέλω να τους συγχαρώ για τον κόπο τους και την επιτυχία τους και να τους ευχαριστήσω για τη χαρά και την υπερηφάνεια που μας προσφέρουν. Επίσης  να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το κλίμα μάθησης και εμπιστοσύνης που διαμορφώνουν ώστε όλα τα  παιδιά του σχολείου να μπορούν να εκπληρώνουν τους στόχους τους και τις προσδοκίες τους.Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν σήμερα, να πω ότι πάντα στη ζωή θα έχουν ευκαιρίες, πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοικτά και να τις αρπάζουν. Εξ άλλου τα σημερινά αποτελέσματα το απέδειξαν αυτό με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μαθήτρια μας που πέτυχε στην Ιατρική Ιωαννίνων, η οποία είχε μια αποτυχία πριν δυο χρόνια στις εξετάσεις του Γενικού Λυκείου, δεν το έβαλε όμως κάτω, ήρθε στο 2ο ΕΠΑΛ φοίτησε δυο χρόνια προσπάθησε και τα κατάφερε να πετύχει στην υψηλότερη βαθμολογικά σχολή και τις δυο μαθήτριες μας σε πιο ώριμη ηλικία που ήρθαν φοίτησαν στο σχολείο για 2 ή 3 χρόνια και κατάφεραν να πετύχουν και την εισαγωγή τους σε Πάντειο και ΤΕΙ.»

Διπλή ικανοποίηση

Και ο κ. Κωνσταντούλας συνεχίζει

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑλ Αμαλιάδας νιώθουμε διπλά χαρούμενοι και δικαιωμένοι, γιατί περισσότερα από τα μισά παιδιά τα κατάφεραν αποκλειστικά με τις δικές τους δυνάμεις και με το μάθημα του σχολείου, επίσης για το γεγονός ότι πολλά παιδιά κόντρα στις σειρήνες για την «ποιότητα των ΕΠΑΛ», επέλεξαν να αλλάξουν τύπο σχολείου, να έρθουν στο ΕΠΑΛ, να παλέψουν με τις δικές τους δυνάμεις και να τα καταφέρουν.  

Τέλος να τονίσω ότι 20 από αυτά τα παιδιά το διάστημα Απριλίου Ιουνίου ταξίδεψαν για 2 βδομάδες με προγράμματα Erasmus+ σε Ιταλία και Γαλλία, αποδεικνύοντας ότι ή θέληση των παιδιών και το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον μπορούν να συνδυάζουν προετοιμασία για εξετάσεις και εφηβική σχολική ζωή.»

Όλη η επικαιρότητα