Οικονομία

Μειωμένα ενοίκια: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τροποποιητικές δηλώσεις COVID

Ακούστε το άρθρο

Από την 1η Ιουλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Μαΐου. Οι δικαιούχοι έχουν ήδη εισπράξει την αποζημίωση που δικαιούνται με βάση τις δηλώσεις του Απριλίου. Ωστόσο θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση, διαφορετικά θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και έως την Τρίτη 20 Ιουλίου   :

-Θα αναρτηθούν οι ειδοποιήσεις λαθών και θα αποσταλούν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους

-Θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, και για υποβολή αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου

-Θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021 και αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 20 Ιουλίου, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί έως το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό θα επιλυθούν και επιμέρους προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων αυτών.

Για το μήνα Ιούνιο, απαλλαγή ενοικίου δικαιούνταν όσοι ανήκουν στο χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των κέντρων διασκέδασης και των μουσικών σκηνών, τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, του παιδότοπους και για όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Για τον Ιούλιο, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα λειτουργίας, όπως επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλη η επικαιρότητα