Κόσμος

Μελάνια Τραμπ: Καταδικάζω τη βία στο Καπιτώλιο αλλά και τις επιθέσεις σε βάρος μου

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ καταδίκασε τη βία στο Καπιτώλιο, αλλά ταυτόχρονα και τις «επιθέσεις» που υποστηρίζει ότι δέχεται η ίδια.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο. Η βία ποτέ δεν είναι αποδεκτή», γράφει η Μελάνια Τραμπ σε μια επιστολή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τόσοι άνθρωποι ενθουσιάζονται και παθιάζονται για τις εκλογές, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα μετατραπεί σε βία», πρόσθεσε η σύζυγος του Αμερικανού απερχόμενου προέδρου.

Η Μελάνια Τραμπ δεν αναφέρει πάντως ξεκάθαρα ότι εκείνοι που έσπειραν το χάος στο Καπιτώλιο ήταν οι υποστηρικτές του συζύγου της.

Στην ίδια επιστολή, η πρώτη κυρία καταγγέλλει τις «προσωπικές επιθέσεις» και τις «παραπλανητικές κατηγορίες» σε βάρος της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τα συμβάντα στα οποία αναφέρεται.

Η σιωπή της Μελάνια Τραμπ, μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου, είχε προβληματίσει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που διατύπωναν διάφορες εικασίες για τη στάση που θα τηρήσει.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της στον επίσημο ιστότοπο του Λευκού Οίκου, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε πως η μεγαλύτερη τιμή της ζωής της ήταν ότι υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό για τέσσερα χρόνια ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν των σύζυγό μου και εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ανέδειξαν την απίστευτη επιρροή του αμερικανικού πνεύματος. Είμαι ευγνώμων απέναντι σε όλους εσάς που μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω μέσω πολιτικών που είναι σημαντικές για εμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση.

«Και το πιο σημαντικό, ζητώ να υπάρξει θεραπεία, καλή θέληση, κατανόηση και ειρήνη για το σπουδαίο μας Έθνος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Όλη η επικαιρότητα