Olympia Forum Τουρισμός

Μελίνα Δασκαλάκη στο Choose Greece: «Η Αθήνα είναι ένας ωραίος τόπος για να ζεις»

Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προορισμών Αθηνών Μελίνα Δασκαλάκη, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece 2021 με θέμα: “The Greek Regional Hospitality Plan”  αναφέρθηκε στο μότο του Δήμου ότι «η Αθήνα είναι ένας ωραίος τόπος μεν για να επισκεφτείς αλλά είναι ένας πολύ ωραίος τόπος για να ζεις», περιγράφοντας τις παρεμβάσεις με στόχο να αλλάξει η Αθήνα και να αποδοθεί με βελτιωμένες συνθήκες αρχικά στους πολίτες της ώστε στην συνέχεια να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες, ως μια σύγχρονη ιστορική πόλη.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο επισκέπτης να αποκτήσει εμπειρία από την πόλη μας και όχι απλά να δει τα μνημεία που προσφέρει πολύ απλόχερα, μέσα από τα μάτια των κατοίκων, μία ωραία πόλη και για αυτό το σκοπό εργαζόμαστε μεθοδικά για να κάνουμε την πόλη ένα βιώσιμο και προσβάσιμο προορισμό για όλους.

Αν ένας τόπος είναι ωραίος για να ζουν οι κάτοικοι του είναι  ελκυστικός και για τον επισκέπτη. Διαμορφώνουμε πάρκα σε Κυψέλη, Κολωνό και Παγκράτι, τα πάρκα τσέπης και θα το συνεχίσουμε όσο βρίσκουμε διαθέσιμους χώρους για να τους αναπλάθουν και να τους αποδίδουμε στη γειτονιά.

Η Πανδημία μας έμαθε ότι το πιο σημαντικό είναι η απόδοση του δημοσίου χώρου στον κόσμο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανάπλαση του Λυκαβηττού μαζί με το θέατρο. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το λόφο Στρέφη στην καρδιά της Αθήνας».

Η κυρία Δασκαλάκη μίλησε για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, με τον τουρισμό να αναπτύσσεται ισομερώς με τις άλλες δυνατότητες της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα