Μεσσηνία

Μεσσηνία: Σε ασφυξία το Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Στους 63 οι νοσηλευόμενοι

– Ένας ακόμη θάνατος
ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΘ ΠΥΡΓΟΣ
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Σταματά η λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας από την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία είναι πλέον οριακή. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, με τον αριθμό των κρουσμάτων στη Μεσσηνία να είναι καθημερινά πολύ υψηλός, είναι πολύ πιθανό το σύστημα να “καταρρεύσει”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Mesogeios TV, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολο να ανατραπεί και να σταματήσει η πίεση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, γι’ αυτό το λόγο, συμπλήρωσε, οι ειδικοί θα έπρεπε να είχαν πάρει ήδη μέτρα τύπου lockdown ώστε να περιοριστεί η πανδημια στην περιοχή μας. Ο κ. Τζωρτζίνης είπε χαρακτηριστικά, “εμείς φταίμε που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί δεν παίρνουμε τα απαραίτητα μετρά. Στο βωμό του κέρδους και των καλοκαιρινών διακοπών ξεχάσαμε τα πάντα. Φτάσαμε ως εδώ από ανεύθυνους συνανθρώπους που δεν τηρούσαν τα μέτρα”.

Επιπλέον, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου λόγω των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσουν τα κάτωθι Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2021:

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ
ΝΕΥΦΡΟΛΟΓΙΚΌ
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, για εξωτερικούς ασθενείς

Τέλος, σήμερα Τρίτη 24/8/2021 στην κλινική COVID 19 νοσηλεύονται εξήντα τρεις (63) ασθενείς. Έγιναν τέσσερις (4) εισαγωγές. Δόθηκαν έξι (6) εξιτήρια. Καταγράφηκε ένας (1) θάνατος (γυναίκα, 86 ετών).

Όλη η επικαιρότητα