Μεσσηνία

Μεσσηνία: Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του 79χρονου στη Σπηλιά

μηχανές της αστυνομίας
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Φαρακλάδα και ο δεύτερος αλλοδαπός που κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη δολοφονία του 79χρονου Θεόδωρου Δημητρακόπουλου το Μάιο του 2011 στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας.

Ο 79χρονος είχε εξαφανισθεί περίπου δύο ημέρες εκείνο το Μάιο και, τελικά, βρέθηκε νεκρός σε αγρόκτημα κοντά σε αγροτόσπιτο που διέθετε.

Το Φεβρουάριο του 2015 συνελήφθη ένας 32χρονος Αλβανός για το φόνο μιας γυναίκας στη Νάξο και, όπως προέκυψε, ήταν υπεύθυνος και για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά. Προχθές συνελήφθη ως συνεργός του κι ο 46χρονος Αλβανός στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας.

Δολοφονία έξω από το χωριό

Το Μάιο του 2011 οι κάτοικοι του χωριού Σπηλιά ανησύχησαν επειδή είχαν να δουν περίπου δύο μέρες τον 79χρονο και ψάχνοντας την περιοχή, τον βρήκαν νεκρό σε αγρόκτημα, δίπλα από αγροτόσπιτο που είχε αγοράσει πριν από λίγα χρόνια.

Οι κάτοικοι τότε είχαν αναφέρει ότι ο 79χρονος το τελευταίο βράδυ που τον είδαν είχε πάει στο καφενείο του χωριού, όπου είχε έντονη λογομαχία, για οικονομικές διαφορές, με αλλοδαπό, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις το επεισόδιο με παρέμβαση του ιερέα του χωριού.

Δύο ημέρες μετά αφού δεν τον είχαν δει, οι συγχωριανοί του παρατήρησαν ότι δεν είχε μετακινήσει καθόλου το αυτοκίνητό του, ενώ η πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού του που διέμενε ήταν ανοιχτά. Όταν κάποιος μπήκε, είδε πως στη σκάλα που οδηγεί στον όροφο υπήρχαν πεταμένα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε πως όλο το σπίτι ήταν άνω – κάτω με πεταμένα πράγματα παντού και ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και συγγενείς του 79χρονου.

Ξεκίνησαν έρευνες στο σημείο, αλλά και έξω από το χωριό, όπου διατηρούσε σπίτι σε χωράφι, στο οποίο και διέμεναν αλλοδαποί. Εκεί, σε παρακείμενο αγρόκτημα, κάτοικος της περιοχής βρήκε το άψυχο κορμί του μέσα στα χορτάρια.

Η ιατροδικαστική έρευνα είχε δείξει ότι ο άτυχος 79χρονος είχε γρονθοκοπηθεί μέχρι θανάτου.

Συνελήφθη και ο συνεργός

Το Φεβρουάριο του 2015 συνελήφθη στην Αθήνα ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε τρεις ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, ο 32χρονος διανυκτέρευε λαθραία στο οίκημα όπου ο 79χρονος φιλοξενούσε τους εργάτες που δούλευαν για λογαριασμό του. Όταν ο ηλικιωμένος τού ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι, εκείνος τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου.

Πέρυσι, από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, εκδόθηκε ένταλμα για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του 79χρονου και για έναν 46χρονο Αλβανό. Ο συγκεκριμένος εντοπίσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Πηγή:tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα