Μεσσηνία

Μεσσηνία: «Φράκαρε» το σύστημα για εμβόλια στους άνω των 75

Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία και αγωνία επικρατεί στους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών, της Μεσσηνίας και όχι μόνο, που δεν εντάχθηκαν στη λίστα και δεν έκαναν μέχρι τώρα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες, ηλικιωμένοι από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές που πήγαν σε φαρμακεία ή στα ΚΕΠ ή και τα παιδιά τους που επιχείρησαν να μπουν στην πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο, βρήκαν το σύστημα κλειστό και αναστατώθηκαν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το σύστημα παραμένει κλειστό γιατί τα εμβολιαστικά κέντρα στο  νομό (Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και Κέντρο Υγείας Καλαμάτας) για τους ηλικιωμένους, έχουν κλεισμένα ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Κι εκτιμάται ότι το σύστημα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, όταν θα οριστικοποιηθεί και η προμήθεια των εμβολίων, ώστε ο εμβολιασμός να προγραμματιστεί από τον Μάρτιο.

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τη Μεσσηνία, αλλά και πολλούς άλλους νομούς της χώρας, γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να ενημερώσει και να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα ανοίξει το σύστημα και πότε θα γίνουν τα εμβόλια.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα