Ηλεία

Με …αιρετούς η «ανάνηψη» του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπεγράφη  σύμβαση με ιδιώτη καρδιολόγο.
Ακούστε το άρθρο

Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπεγράφη  σύμβαση με ιδιώτη καρδιολόγο πλήρους απασχόλησης για το Νοσοκομείο  Αμαλιάδας.

Η σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και του ιδιώτη καρδιολόγου, δημοτικού συμβούλου Πηνειού  κ. Γιώργου  Παναγούλια και έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021…

Ο δεύτερος καρδιολόγος αναμένεται να είναι ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος υποβάλλει σχετικό αίτημα στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για να κάνει εφημερίες ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο κ. Λυμπέρης έκανε σχετική ενημέρωση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετική ερώτηση για το Νοσοκομείο, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Χριστοδουλόπουλου κας Ρούλας Γκουβίτσα. Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, «θέτοντας εαυτόν» στην διάθεση της νοσηλευτικής μονάδας για εφημερίες και παράλληλα ζητώντας την επιστροφή όλου του προσωπικού, σε συνδυασμό πάντα με τις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά.

Άμεσος στόχος η επιστροφή προσωπικού…

Για τρεις μήνες, μαζί με την επικουρική βοήθεια και δεύτερου καρδιολόγου – που σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί – θα μπορεί να λειτουργήσει ο Χειρουργικός Τομέας (Χειρουργεία και Ορθοπεδικά), αν και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχει… συνηθίσει το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας για μετακινήσεις προς το Νοσοκομείο Πύργου, κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος. Άμεσος στόχος, είναι η επιστροφή της αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και του προσωπικού που τα τελευταία χρόνια «μεταφέρεται» στο Νοσοκομείο Πύργου, ώστε να μπορέσει να «ορθοποδήσει» από το σημερινό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Πάντως, υπάρχει και η προκήρυξη που «τρέχει» και λήγει στις 7 Οκτωβρίου για την πρόσληψη τεσσάρων ιατρών, σε συνδυασμό και με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον αναπληρωτή δημάρχου και πρόεδρο του Σ.ΦΙ.Ν.Α. κ. Ανδρέα Παπαδάκο.

Γ. Λυμπέρης: «Ενέργειες για την επαναλειτουργία του»

Ερωτηθής χθες, από την εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είπα ότι κάνω αίτημα στον κ. Καρβέλη, να υπογράψω σύμβαση ώστε ως συνταξιούχος καρδιολόγος να προσφέρω σε εφημερίες ετοιμότητας στο νοσοκομείο.

Κάνουμε ενέργειες προς επαναλειτουργία του Νοσοκομείου. Επαναλειτουργία σημαίνει ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα δουλεύει όλο το 24ωρο, έχοντας γιατρούς γενικής ιατρικής και αγροτικούς γιατρούς. Και ότι μπορούν να αρχίσουν τα χειρουργεία στον Χειρουργικό Τομέα με τους χειρουργούς τους ορθοπεδικούς τους οποίους έχουμε. Οι οποίοι θα έχουν την υποστήριξη των δύο αναισθησιολόγων που δούλευαν και πρέπει βέβαια να επιστρέψουν και των δύο καρδιολόγων: δηλαδή του κ. Παναγούλια, ο οποίος υπέγραψε σύμβαση και εμένα, που υποβάλλω αίτημα σύμβασης με την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να κάνω εφημερίες ετοιμότητας για να καλύπτω αυτές τις εφημερίες».

«Να τηρηθεί το οργανόγραμμα και… προσλήψεις

Ο δήμαρχος Ήλιδας πρόσθεσε ότι «αφού ξεκινήσει σιγά – σιγά η επαναλειτουργία του νοσοκομείου, θέλουμε να επανέλθουμε όταν ξεπεράσουμε και την πανδημία σε κανονική λειτουργία, έχοντας επιστρέψει όλο το προσωπικό πίσω, που το οργανόγραμμα περιλαμβάνει και επιπλέον με γιατρούς που προσδοκούμε να παρουσιαστούν μετά την μεγάλη προσφορά που έκανε ο Ανδρέας Παπαδάκος, παρά το ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, βιάστηκαν να πουν ότι δεν είναι νόμιμο…».

Καταλήγοντας είπε για το παραπάνω ζήτημα: «Πληροφόρησα το Δημοτικό Συμβούλιο ότι εδώ και 4- 5 χρόνια υπάρχει νόμος, ο οποίος επιτρέπει στους δήμους, στις δημοτικές αρχές, να χρηματοδοτούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια.

Άρα, σύμπραξη δωρητών δηλαδή του Σ.ΦΙ.Ν.Α. και της δημοτικής αρχής, μπορεί να δώσει κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν να στελεχώσουν το νοσοκομείο και σιγά – σιγά να ξαναλειτουργήσει κανονικά προς όφελος των πολιτών…».

Όλη η επικαιρότητα