Categories: Ηλεία

Με αισιοδοξία και… μάσκες χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Κάμπου

Share

Το πρώτο κουδούνι, για τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Πηνειού χτύπησε χτες το πρωί σηματοδοτώντας  την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2021 – 2022.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός έγινε με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά «η μάσκα δεν κατάφερε να κρύψει… χαμόγελα και ελπίδα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού.

All-focus

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του δήμου, κ. Ευστάθιο Στεφανόπουλο, συμμετέχοντας στην τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαστούνης που τέλεσαν οι εφημέριοι του ιερού ναού Αγ. Νικολάου, χαιρέτησε την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, κάνοντας λόγο για τις ιδιαίτερες συνθήκες και της φετινής χρονιάς, ενώ απηύθυνε  τις ευχές του για καλή πρόοδο και δημιουργικό σχολικό έτος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος παρουσία της Λυκειάρχου, κ. Χρ. Περιβολάρη, του Γυμνασιάρχη, κ. Γ. Κουσινιώρη και καθηγητών, διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα: «Η φροντίδα των σχολικών μονάδων και η αναβάθμιση των υποδομών τους, αποτελεί για την Δημοτική Αρχή προτεραιότητα. Το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου βρίσκεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου».

Ο κ. Μαρίνος λίγο πριν αναχωρήσει είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με μαθητές τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου.

Τις ευχές του κ. Ανδρέα Μαρίνου στα σχολεία όλων των βαθμίδων, στην επικράτεια του  Δήμου Πηνειού προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Πηνειού στο Καρδιακαύτι.

Στα σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στα προαύλια και τις αίθουσες, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την ευχή όλων να πάνε όλα καλά.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας παρευρέθη στους αγιασμούς των σχολείων της Βάρδας (Δημοτικό και Λύκειο), στα Λεχαινά (Γυμνάσιο και Λύκειο), στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και στην Ανδραβίδα (Γυμνάσιο και Λύκειο).

Με αφορμή  την πρώτη σχολική ημέρα και τον καθιερωμένο αγιασμό, ανέφερε τα εξής:

«Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους με υγεία!»

Μια σχολική χρονιά που ξεκινάει με δυσκολίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, ενάντια στη διασπορά του. Φέτος η κατάσταση παρουσιάζεται καλύτερη σχετικά με πέρυσι, λόγω του ότι ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε θέματα με κλείσιμο των σχολείων. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι τα οφέλη από την δια ζώσης διδασκαλία, δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε άλλη μορφή μάθησης.

Θέλω να καλωσορίσω τους μαθητές μας στο σχολείο. Το σχολείο είναι το «τείχος» ενάντια στον αναλφαβητισμό, προσφέροντας εφόδια και εχέγγυα για την πρόοδο, δημιουργώντας καλύτερους ανθρώπους για την κοινωνία μας. Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή. Ο Δήμος μας θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, και στους μαθητές. προσφέροντας όλα τα μέσα, για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Ιδίως για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου είναι μια χρονιά κομβική για τη ζωή τους, μια χρονιά στην οποία πρέπει να υπερβάλουν τον εαυτό, και στο τέλος να δρέψουν τους κόπους τους, γεμίζοντας περηφάνια τις οικογένειες τους, τους δασκάλους τους, το Δήμο μας.   Σας εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να έχετε καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια, δημιουργικότητα, και παραγωγικότητα!»

Παρόντες στους Αγιασμούς των σχολείων ήταν, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Γεωργία Κακαλέτρη, οι Αντιδήμαρχοι, καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων.