Πολιτική

Με απόφαση του γγ Ιθαγένειας θα καθορίζεται το ελάχιστο ύψος του ετήσιου εισοδήματος για να αιτηθεί κάποιος πολιτογράφηση

Ακούστε το άρθρο

Σε μια σημαντική νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας, που συζητείται στη Βουλή, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από έναν νόμιμο αλλογενή αλλοδαπό, προκειμένου να καταθέσει αίτηση χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια την νομοθετική βελτίωση της εσωτερικής παραγράφου του άρθρου 3 παρ. 2 του νομοσχεδίου και πλέον «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα καθορίζονται τα ειδικότερα στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αιτούντος» για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στο νομοσχέδιο προβλεπόταν ως οικονομικό κριτήριο ο αιτών να έχει ετήσιο εισόδημα, ίσο με το ετήσιο συνολικό εισόδημα των μηνιαίων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, εξήγησε πως «η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς με το νόμο να καλύπτει κάθε περίσταση που συμβαίνει στη χώρα και στην ανθρωπότητα, όπως μια οικονομική ύφεση, γι΄ αυτό «ρυθμίζουμε με μέτρο και λογική ένα πρόβλημα, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και πιθανόν να καθιστούσε απαγορευτικό σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να γίνουν Έλληνες αυτή την δυνατότητα».

via 

Όλη η επικαιρότητα