Lifestyle

«Με βίαζε από τη πρώτη μας νύχτα»: Η γενναία αυτοβιογραφία της Τ. Τέρνερ

Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη επιστροφή της «γιαγιάς της ροκ» με ένα βιβλίο συγκλονιστικών προσωπικών αποκαλύψεων για τον πρώην σύζυγό της, ΄Αικ Τέρνερ, κι ένα μιούζικαλ.

  • «Για μένα, όμως, το σεξ με τον Αικ ήταν μια έκφραση εχθρότητας – ένα είδος βιασμού – ειδικά όταν ξεκινούσε ή τελείωνε με ξυλοδαρμό. Ό,τι ήταν ήδη άσχημο, το μίσος ανάμεσα μάς έγινε χειρότερο με κάθε ματιά. Μου πέταγε καυτό καφέ στο πρόσωπο προκαλώντας εγκαύματα τρίτου βαθμού».
  • «Με χρησιμοποίησε ως σάκο του μποξ τόσες πολλές φορές που σχεδόν τραγουδούσα με τη γεύση του αίματος να γεμίζει το λαιμό μου».
  • «Μου έσπασε το σαγόνι. Δεν μπορούσα να θυμηθώ πώς ήταν να μην έχεις μώλωπες από γροθιές στο μάτι».
  • «Οι κοντινοί μας άνθρωποι έβλεπαν τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Κάθε απόπειρα βοήθειας προς το πρόσωπο μου σήμαινε ακόμη περισσότερη βία εναντίον μου».

Μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία για την ενδοοικογενειακή βία

Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα της ομολογουμένως γενναίας αυτοβιογραφίας της Τίνα Τέρνερ, που επιστρέφει στην επικαιρότητα επιλέγοντας να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία με ένα συγκλονιστικό βιβλίο.

Με τίτλο «Tina Turner: My love story», η συγκεκριμένη αυτοβιογραφία αφηγείται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη βαναυσότητα και τους βιασμούς που υπέστη από τον πρώην σύζυγό της, Άικ Τάρνερ.

Περιγράφει ότι παντρεύτηκε στην Τιχουάνα χωρίς να το θέλεο και ότι ο Άικ, ήδη από την πρώτη νύχτα  γάμου τους άρχισε να την κακοποιεί υπό την επήρεια κοκαΐνης επειδή «κάποιος του είπε ότι θα του έδινε μεγαλύτερη αντοχή στο σεξ … Το σεξ ήταν η πλήρης, καθημερινή του απασχόληση», σημειώνει.

Η παραδοχή του ‘Αικ Τέρνερ

Στην αυτοβιογραφία του, το 2001, με τίτλο «Takin Back My Name», ο Άικ εν μέρει παραδέχεται τη βίαιη συμπεριφορά του, γράφοντας: «Ναι, χαστούκισα την Τίνα. Υπήρχαν στιγμές που, χωρίς να σκέφτομαι, με μπουνιά την έριξα στο πάτωμα. Αλλά δεν την έδειρα ποτέ».

Μετά το διαζύγιό της, αυτόνομη και μόνη η Τέρνερ ακολούθησε μια σπουδαία σόλο καριέρα και καθιερώθηκε ως βασίλισσα της μουσικής σκηνής.

Σημειωτέον, το φθινόπωρο του 2019, το μιούζικαλ «Tina», βασισμένο στη ζωή και τη μουσική της «γιαγιάς της ροκ» θα κάνει ντεμπούτο του στο Μπροντγουέι. Το μιούζικαλ παρακολουθεί την ιστορία της ζωής της Τίνα Τέρνερ, από τα πρώτα της χρόνια στο Νάτμπους στην Πολιτεία του Τενεσί έως την καθιέρωσή της ως «βασίλισσα του ροκ εν ρολ».

Η τελευταία τουρνέ της ήταν το «50th Anniversary Tour» το 2008-2009. Το «Tina Turner: My Love Story» είναι το δεύτερο αυτοβιογραφικό της βιβλίο και θα κυκλοφορήσει εντός του 2019.

Πηγή: thetoc

Όλη η επικαιρότητα