Εκπαίδευση

Με κατ’ οίκον παράδοση η διανομή διδακτικών συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου

Ακούστε το άρθρο

Έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων, οποία θα γίνει με κατ’ οίκον διανομή.

Όπως καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Β. Διγαλάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονoϊού COVID-19, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier).

Επίσης, από αύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές. Η καταληκτική αυτή ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική.

Όπως έγινε γνωστό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Η διαδικασία της διανομής των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου θα ολοκληρωθεί ανεξάρτητα εάν η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα