Ηλεία

Με μεγάλη επιτυχία η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Π.Ε. Ηλείας

Αποτελέσματα φαίνεται πως έφερε  στην καταπολέμηση των κουνουπιών το τριετές πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ακούστε το άρθρο

Αποτελέσματα φαίνεται πως έφερε  στην καταπολέμηση των κουνουπιών τα τριετές πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που βρίσκεται σε εξέλιξη αφού φέτος έχει διαπιστωθεί μείωση τους πληθυσμού του συγκεκριμένου εντόμου. 

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, γίνεται συστηματική εντομοκτονία στο στάδιο των προνυμφών αλλά και καταπολέμηση των τέλειων εντόμων.

Σε καθημερινή βάση γίνονται δειγματοληψίες και ψεκασμοί από συνεργεία, σε Δήμους και χωριά του Νομού Ηλείας, με έμφαση στα σημεία που παρουσιάζουν περισσότερη ανάγκη επέμβασης,

Κατά μέσο όρο  στην Π.Ε Ηλεία, εργάζονται τέσσερα  συνεργεία ανά ημέρα, με εφαρμογή του προγράμματος σε 10-12 σημεία- κοινότητες ανά 24άωρο και 13 κατά μέσο όρο  στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, γίνονται:              

*Δειγματοληψίες προνυμφών-εφαρμογές προνυμφοκτονίας

*Εντομολογική παρακολούθηση

*Εφαρμογές ακμαιοκτονίας (τέλειο έντομο) για «door to door» αστική καταπολέμηση και ενημέρωση

«Με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, που υλοποιείται μέσω της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διεύθυνση της Π.Ε Ηλείας, στόχος μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, που αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μας, όπως επίσης η αναβάθμιση της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών στο σύνολο της Περιφέρειας μας και η τόνωση και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

Εβομαδιαίο πρόγραμμα

Υπάρχει και υποβάλλεται στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, εβδομαδιαίο πρόγραμμα όπου αναγράφονται τα σημεία, χωριά, πόλεις, στα οποία επεμβαίνουν τα συνεργεία, ενώ στο αρχικό πρόγραμμα μπορούν να προστεθούν νέα σημεία εφαρμογής, κατόπιν παρέμβασης της αρμόδιας Διεύθυνσης της Π.Ε Ηλείας, μετά από ενημέρωση των πολιτών.

Πέραν του προγράμματος, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει αποστείλει σε όλους τους δήμους, σχετική επιστολή για την λήψη πρόσθετων μέτρων καταπολέμησης των κουνουπιών.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ηλείας, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου του ΕΟΔΥ για την πληροφόρηση του κοινού, με χρήσιμες οδηγίες για την προφύλαξή τους,  δράση που είναι ανεξάρτητη από το προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ηλείας έχει ήδη ξεκινήσει την διανομή φυλλαδίων για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Όλη η επικαιρότητα