Μουσική

Με μουσικές του κόσμου και με βραβευμένη Συμφωνική Ορχήστρα κλείνει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα πολιτιστικό καλοκαίρι με έντονες συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες την Πέμπτη 30 Αυγούστου με μια συμφωνική ορχήστρα και με φόντο τον Μεσαιωνικό Ναό της Αγίας Σοφίας, κλείνει το επιτυχημένο καλοκαιρινό ταξίδι του στον πολιτισμό το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ένα εκπληκτικό ταξίδι με μουσικές του κόσμου θα ερμηνεύσει η βραβευμένη Γερμανική Ορχήστρα Puchheimer Youth Chamber με Μαέστρο τον Peter Michielsen που θα καθοδηγήσει τους 30 ταλαντούχους μουσικούς του σε μια ονειρική μουσική διαδρομή. Εκτός από το πρόγραμμα τους θα ερμηνεύσουν και μια νέα μουσική σύνθεση του Γιώργου Βούκανου που του ζητήθηκε ειδικά για την παράσταση με θέμα την Αρχαία Ελίκη και στίχους Ανδρέα Ντρέκη. Φιλική συμμετοχή η Soprano Άντα Αθανασοπούλου και h Χρύσα Ρώμα στην αφήγηση του ποιήματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας καθώς και με την υποστήριξη του Grecotel και του πολιτιστικού φορέα Ελληνικόν Ειδύλλιον.

Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, κλείνοντας τον κύκλο των 4 καλοκαιρινών παραστάσεων με τίτλο Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου – Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου που ξεκίνησαν από το Κάστρο Χλεμούτσι και καταλήγουν σε ένα ακόμα Μεσαιωνικό μνημείο που είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας.

Η Ορχήστρα Δωματίου Νέων του Puchheim PJKO, που ιδρύθηκε το 1993 στα δυτικά προάστια του Μονάχου, και η οποία αποτελείται από 30 μουσικούς είναι μια από τις κορυφαίες ορχήστρες δωματίου νέων της Γερμανίας. Τα πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις (π.χ. Κρατικό βραβείο μουσικής της Βαβαρίας ), το γεγονός ότι είναι πολλαπλή νικήτρια του διαγωνισμού ορχηστρών της Γερμανίας, οι πολυάριθμες συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ιαπωνία, αποδεικνύουν την καλλιτεχνική υψηλή ποιότητα της ορχήστρας. Σχεδόν όλα τα μέλη της είναι βραβευμένα με το κρατικό βραβείο του διαγωνισμού “Jugend musiziert”.

Ευχαριστίες Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ιωσήφ Ναμπίλ Μοράντ, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Ανδρέα Χαμουζά, και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Βούκανου. 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ. Τους εθελοντές που βοήθησαν με την αγάπη προς τον θεσμό, την Α.Ε.Λ Λεχαινών, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους αιρετούς που συνέβαλλαν στην ομαλή λειτουργία και στην καλή οργάνωση του, τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες που φιλοξενήσαμε στον θεσμό και μας χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την Κρατική Ραδιοφωνία και τηλεόραση που μας πρόβαλαν εξαιρετικά και έδειξαν την αγάπη τους προς τον πολιτισμό, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας καθώς και τους θεσμούς που ήταν κοντά μας, τα άλλα Φεστιβάλ του νομού μας που συνεργαζόμαστε τόσο με το Πολιτισμός Ενώνει όσο και με άλλες δράσεις. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους εσάς που στηρίξατε και αγαπήσατε τις πολιτιστικές μας προτάσεις. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί και να αποκτήσουμε κοινές εμπειρίες που θα κουβαλάμε για πάντα στην καρδιά μας. Ανανεώνουμε το πολιτιστικό μας ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι του 2019 με αγαπημένες αλλά και νέες καλλιτεχνικές προτάσεις που σίγουρα θα αγαπηθούν! Καλή αντάμωση για το επόμενο Καλοκαιρινό Ταξίδι στον Πολιτισμό!

Όλη η επικαιρότητα