Ηλεία

Με τον φόβο του… Ιανού σε Κουρούτα και Παλούκι!

Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τις αρχές και τις υπηρεσίες, σε επιφυλακή για την κακοκαιρία τέθηκαν επιχειρήσεις που δρουν στην παραλιακή ζώνη του δήμου Ήλιδας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στις περιουσίες τους.

Από χθες έκλεισε και το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, με τους τελευταίους κατασκηνωτές να φεύγουν χθες το μεσημέρι.

Από τις 10 χθες το πρωί οι άνεμοι στις παραλίες του δήμου όλο και δυνάμωναν και περίπου στις 12 το μεσημέρι η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει… Καταστηματάρχες και υπάλληλοι ξεκίνησαν να μαζεύουν ομπρέλες από την παραλία και τραπεζοκαθίσματα από τους εξωτερικούς χώρους.

Στην τακτοποίηση του εξοπλισμού “προχωρούσε” και το προσωπικό του Δημοτικού Κάμπινγκ. Εκεί, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων  Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός ενημέρωνε νωρίς το πρωί τους 2- 3 τελευταίους κατασκηνωτές, οι οποίοι επρόκειτο να αναχωρήσουν και ο χώρος έκλεισε χθες το βράδυ.

“Θα έπρεπε να φύγει ο κόσμος, να κλείσουμε, γιατί υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Εμείς μαζέψαμε οτιδήποτε υπήρχε στην παραλία και τον εξοπλισμό τους οι ναυαγοσώστες, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες ατυχήματος και ζημιών, όσο αυτό μπορεί να γίνει βέβαια.

Μέχρι απόψε στις 9 (σ.σ. χθες) θα είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει μέσα και να το κλείσουμε”, δήλωσε ο κ. Παλυβός.

Δυνατοί άνεμοι έπνεαν και στο Παλούκι, αν και μέχρι το απόγευμα η κατάσταση εντός του Αλιευτικού Καταφυγίου ήταν σχετικά καλή, μιας και – πάντα μέχρι το απόγευμα – οι άνεμοι εξασθενούσαν στον δίαυλο του καταφυγίου.

Ωστόσο, οι αλιείς και γενικότερα οι ιδιοκτήτες σκαφών βρίσκονταν “επί ποδός” για να δέσουν πιο μέσα τα σκάφη τους, ενώ αρκετοί τα έβγαλαν από την θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα