Categories: Ηλεία

Σαβάλια: Με το «δεξί» ξεκίνησε ο «Κύκνος»!

Share

Με αισιοδοξία για μια καλή σεζόν, ξεκίνησε χθες το πρωί η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια.

Από νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο κατέφθαναν τρακτέρ και φορτηγά με το προϊόν και με την ελπίδα ότι η απορρόφηση του προϊόντος φέτος θα είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που επεσήμανε στην εφ. «Πατρίς»  και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος βρίσκονταν στο εργοστάσιο.

«Ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) και ο Κύκνος και πλέον μαζί το εργοστάσιο της Μινέρβα στην Γαστούνη παραλαμβάνουν την βιομηχανική τομάτα. Ελπίζουμε φέτος η χρονιά να πάει καλύτερα. Υπάρχει ποιοτικό προϊόν και μακάρι οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν ώστε να βγει η σεζόν χωρίς απώλειες.

Εμείς είμαστε δίπλα στους παραγωγούς με το προσωπικό μας για την επίλυση κάθε προβλήματος που τυχόν προκύπτει και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τα εργοστάσια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Γεωπονικού Τμήματος του εργοστασίου «Κύκνος»  κα Μαριλένα Παπαθεοδώρου επεσήμανε: Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) πρώτη μέρα κύλησε χωρίς προβλήματα και θεωρούμε ότι έτσι θα συμβεί και τις επόμενες μέρες.

Οι τόνοι που παραλαμβάνουμε σήμερα είναι λίγοι και τις επόμενες μέρες θα αυξήσουμε το τονάζ.

Σαν εργοστάσιο τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που απαιτούνται για περιορισμό και έλεγχο της πανδημίας.

Από άποψη καλλιέργειας, ήταν μια καλή χρονιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και προβλήματα, τα οποία χρόνο με το χρόνο εντείνονται.

Οι παραγωγοί δίνουν σκληρή μάχη για να μπορούν να τα αντιμετωπίζουν και θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνει όλο και καλύτερα η καλλιέργεια».

Από φέτος η εταιρεία «Κύκνος» επιδοτεί την ποιότητα του προϊόντος για τους παραγωγούς, ενώ προέβη σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η οποία θα συνεχιστεί:

«Φέτος η εταιρεία αναγνωρίζοντας τον κόπο και τις προσπάθειες των παραγωγών, αλλά και το γεγονός ότι το κόστος καλλιέργειας είναι υψηλό, έχει αλλάξει την εμπορική της πολιτική. Επιδοτεί την ποιότητα και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα υπάρξουν χαμόγελα τόσο από τη μεριά των παραγωγών όσο και από τη μεριά των εργοστασίων.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έχει γίνει αναβάθμιση, η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Στον τομέα της παραλαβής, έχουμε προμηθευτεί ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο γίνεται πιο αυτοματοποιημένα η διαδικασία της δειγματοληψίας», τόνισε η κα Παπαθεοδώρου.