Ελλάδα

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Έχει το κερί κορωνοϊό;

Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο των ναών, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

Λίγες ημέρες μετά το «αντάρτικο» του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να ανοίξει τους ναούς, στο ζήτημα των μέτρων για τις εκκλησίες τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας. Μιλώντας στον Focus FM, o κ. Νεκτάριος είπε αρχικά ότι «φυσικά και μας προβληματίζει το θέμα της δημόσιας υγείας. Θα ήμασταν άφρονες και απερίσκεπτοι σε άλλη περίπτωση».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι «προσευχόμεθα και προτρέπουμε τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι επιστήμονες έναντι του ιού. Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνον, σώμα και ύλη. Είναι και πνεύμα, και πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται το κλείσιμο, τη ψυχική κόπωση και ξέρουν ότι μόνον κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία, μόνο με τη μετοχή τους στα Μυστήρια της Εκκλησίας μπορούν να ξεκουραστούν. Αυτό δεν είναι παράλογο και θα πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι».
Μεσίστιες σημαίες, πένθιμα οι καμπάνες στην Κέρκυρα
Στη συνέχεια, ο Ιεράρχης επισήμανε ότι οι ναοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με το μέτρο της αναλογικότητας:

«Ζήτησα με μάσκα, με μέτρα προστασίας, να μπαίνουν ένας – δυο άνθρωποι στο ναό, να προσκυνούν και να βγαίνουν μετά από την άλλη. Μου είπαν “αυτό αποκλείεται”, σε ακτίνα 200 μέτρων θα είναι αστυνομικός κλοιός, γύρω γύρω. Ούτε κερί δεν θα μπορούν να ανάψουν. Το κερί έχει κορωνοϊό;»

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε στον Focus FM ότι λόγω της απαγόρευσης οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες και τόνισε:

«Τι θέλετε να φυλάξετε, τους ανθρώπους από τον κορωνοιό ή τους ανθρώπους να μην έρθουν σε επαφή με τον Χριστό, ή με τον Άγιο ή με την εκκλησία.»

via

Όλη η επικαιρότητα