Categories: Ελλάδα

Μητροπολιτικοί ναοί: Θα ανοίξουν με αυστηρά μέτρα για 3 μεγάλες γιορτές

Share

Οι μητροπολιτικοί ναοί, θα ανοίξουν για τους τρεις μεγάλους εορτασμούς, τους Χαιρετισμούς, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με πολύ αυστηρά μέτρα.

Ειδικότερα, θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ και οι κληρικοί ή οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test για κορωνοϊό.

Οπως ανακοινώθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ): «Την προσεχή Κυριακή, 21η Μαρτίου 2021, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Η ΔΙΣ, λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού όρισε όπως κατά την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις.

Στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν μόνον δύο Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες: ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, καθώς και δύο ιερείς και διάκονοι. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί τμήμα του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας» κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των ιερών εικόνων».

via