Ηλεία

Μια ακόμη χαμένη τουριστική χρονιά για την Αρχαία Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες έως και μηδενικές παραμένουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ολυμπίας και για τον επόμενο μήνα, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση του επιχειρηματικού κλάδου.

Χώρες που παραδοσιακά επισκέπτονταν την περιοχή όπως η Γερμανία και η Γαλλία λόγω της πανδημίας και του φόβου των μεταλλάξεων προσπαθούν όπως άλλωστε και η Ελλάδα, να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό τους και ο κάθε πολίτης να μείνει στη χώρα του.

Η κατάσταση και οι μηδενικές κρατήσεις για τον Ιούλιο έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδό τους ξενοδόχους και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ολυμπίας κ. Βασίλης Τυλιγάδας είχε την Τρίτη το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσσιο στη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τον ανύπαρκτο τουρισμό στην Ολυμπία.

Ο κ. Τυλιγάδας περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από πολλές ηπειρωτικές τουριστικές περιοχές ζητώντας παράλληλα να διαχωριστούν από το νησιωτικό τουρισμό και να στηριχτούν από την πολιτεία.

Τα έξοδα συντήρησης είναι τεράστια και οικονομικά οι επιχειρηματίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο με συσσωρευμένα χρέη, γεγονός που επιβάλλει τη συνέχιση καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής και την παράταση αναστολής εργασιών του υπαλληλικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ κ. Τάσσιος διαβεβαίωσε τον κ. Τυλιγάδα ότι θα προωθήσει το πρόβλημα στην Πολιτεία και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής στοιχείων και από άλλες ηπειρωτικές τουριστικές περιοχές.

Βασίλης Τυλιγάδας: Άλλο ηπειρωτικός και άλλο νησιωτικός τουρισμός

Μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Π.ΟΞ. ο κ. Τυλιγάδας δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Η κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή που περιμέναμε.

Το καλοκαίρι του 2021 είναι όπως ακριβώς και το περσινό που ο τουρισμός -αν θυμάστε- κυμάνθηκε σε μονοψήφιο αριθμό τον Ιούλιο.

Το κράτος πρέπει να κατανοήσει ότι το Αιγαίο, το Ιόνιο και γενικά οι νησιωτικοί προορισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Όπως η Ελλάδα προωθεί τον Κοινωνικό Τουρισμό, το ίδιο κάνουν και οι χώρες του εξωτερικού. Υπάρχει τεράστια απογοήτευση στην Ολυμπία και πλέον καμία ελπίδα. Είναι θα έλεγα μια χαμένη χρονιά, όπως και το 2020 και κανένας δεν μπορεί να έχει θετική διάθεση όταν οι κρατήσεις είναι ανύπαρκτες.

Τα έξοδα τρέχουν, η συντήρηση έχει μεγάλο κόστος και εμείς στην ουσία έχουμε να δουλέψουμε από τον Αύγουστο του 2020, κατέληξε…»

Όλη η επικαιρότητα