Αθλητισμός Ηλεία

Μια δωρεά ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας από τον πρωταθλητή Στέλιο Μπίσμπα

Προσέφερε τη στολή του ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος το 1988.
Ακούστε το άρθρο

Τη στολή του ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 δώρισε στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο παλαίμαχος πρωταθλητής στίβου και σημερινός προπονητής Στέλιος Μπίσμπας, προκειμένου να εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της πόλης.

Η επιθυμία του κ. Μπίσμπα εκφράστηκε με επιστολή του προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Χάρη Σπηλιόπουλο από το 2018, όταν είχε τιμηθεί στην εκδήλωση του Δήμου για τους πρώτους Λαμπαδηδρόμους από 1964 έως 1988. Με εισήγηση του κ. Σπηλιόπουλου το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις.

«Συνολικά στην αθλητική μου καριέρα είχα την τύχη να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Αγώνες, όμως το συναίσθημα του να είσαι πρώτος Λαμπαδηδρόμος στη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου. Η στολή μου ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι για μένα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας και πιστεύω ότι θα αποτελέσει σημαντικό έκθεμα για το μουσείο » αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπίσμπας στην επιστολή του προς τον Δήμο.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η πρόταση του μεγάλου αθλητή κ. Στέλιου Μπίσμπα, για δωρεά στο Δήμο μας, της στολής του ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στο Κάλγκαρι του Καναδά το 1988», τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε μέρος σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων, όπως σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και 60μ με εμπόδια σε κλειστό στίβο, κατέχοντας και πανελλήνιο ρεκόρ (13.61). Στην μετέπειτα αθλητική πορεία του, έχει διατελέσει και προπονητής στίβου. Η στολή αυτή είναι ένα σημαντικό ενθύμημα της καριέρας του που χαρίζει στη μήτρα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, μια δωρεά που θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της πόλης μας, του οποίου οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Όλη η επικαιρότητα