Categories: Life

Μικρά μυστικά για να αλλάξετε την διάθεση σας

Share

Δευτέρα σήμερα και η διάθεση δεν είναι στο ζενίθ, σωστά;

1. Χαμογελάστε

Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι η σκέψη για κάτι θετικό που σε κάνει να χαμογελάς μπορεί πραγματικά να σε κάνει πιο ευτυχισμένο (τα ψεύτικα χαμόγελα δεν πετυχαίνουν το ίδιο), ενώ μια έρευνα του 2003 από το πανεπιστήμιο Clark έδειξε ότι το χαμόγελο ενεργοποιεί θετικές αναμνήσεις.

2. Πηγαίνετε για τρέξιμο

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο. Οι ενδορφίνες είναι νευροδιαβιβαστές που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την ευεξία.

3. Πηγαίνετε για μια βόλτα σε κάποιο πάρκο ή στην εξοχή

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία στο να περνάς χρόνο στη φύση, συμπεριλαμβανομένης, ίσως, της αυξημένης ευεξίας. Μία βρετανική μελέτη έδειξε, ότι οι συμμετέχοντες ήταν πολύ πιο χαρούμενοι όταν βρίσκονταν σε φυσικό περιβάλλον σε σύγκριση με όταν ήταν σε αστικό περιβάλλον.

4. Κάντε μια πράξη καλοσύνης

Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλο σήμερα, ακόμα και για έναν άγνωστο στον δρόμο. Θα μπορούσε να σας κάνει πιο ευτυχισμένο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

5. Ακούστε χαρούμενη μουσική

Αν ακούτε “χαρούμενη” μουσική την ώρα που επικεντρώνετε την σκέψη σας στο να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, τότε είναι πιο πιθανό να βελτιώσετε άμεσα την ψυσική σας κατάσταση, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Positive Psychology.

6. Πάρτε έναν υπνάκο

Η στέρηση ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους. Ένα πείραμα έδειξε ότι μετά την απομνημόνευση μιας λίστας λέξεων, οι συμμετέχοντες που στερήθηκαν τον ύπνο μπορούσαν να θυμηθούν το 81% των λέξεων με αρνητική χροιά (π.χ. η λέξη καρκίνος) και μόνο το 41% των θετικών ή ουδέτερων λέξεων (π.χ. η λέξη ηλιοφάνεια). Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν συνδέσει τις γάτες με βελτιωμένη διάθεση.

7. Συμμετέχετε σε δράση εθελοντισμού

Το να βοηθάτε τους άλλους θα μπορούσε να βοηθήσει τον ίδιο σας τον εαυτό. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Αγγλίας έδειξε ότι ο εθελοντισμός μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία, να μειώσει την κατάθλιψη και ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

8. Κάντε σεξ

Το σεξ μπορεί, σύμφωνα με το iatropedia.gr, απλά να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και να ενισχύσετε την ευεξία σας. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα άτομα που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο καταθλιπτικοί. Επιπλέον, θα μπορούσε ακόμη και να διατηρήσει την καρδιά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιή!