Ελλάδα

Μικρή Αλεξία: Κρίσιμο χειρουργείο για το κορίτσι που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Ακούστε το άρθρο

Σε κρανιοπλαστική επέμβαση υπεβλήθη η μικρή Αλεξία, η οποία νοσηλεύεται τους τελευταίους 15 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα, το Πάσχα του 2019, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το 9χρονο πλέον κορίτσι υποβλήθηκε στο κρίσιμο και πολύωρο αυτό χειρουργείο το πρωί της Τετάρτης και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Star», το μεγάλο στοίχημα για τους χειρουργούς που την παρακολουθούν, είναι ο οργανισμός της να καταφέρει να δεχθεί το μόσχευμα.

Όπως ανέφεραν οι γονείς της, το μόσχευμα για την κρανιοπλαστική έφτασε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ίδια με τη μεταμόσχευση αυτή, είναι σίγουρη ότι θα νικήσει.

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού της και παρά την πολύμηνη νοσηλεία της, η μικρή Αλεξία δεν μπορεί ακόμα να περπατήσει, μιλάει ελάχιστα και συλλαβιστά, και κουνάει μόνο τα άκρα της.

«Είναι ένας τιτάνιος αγώνας, απέναντι στον οποίο το παιδί μας στέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Καλούμε τους απανταχού Έλληνες, να προσευχηθούν για το παιδί μας. Η Αλεξία μας έφτασε έως εδώ με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές όλου του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της.

Διέκοψε την αποθεραπεία στο Αμβούργο λόγω κορωνοϊού

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αλεξία, με τη βοήθεια όλων όσων πρόσφεραν χρήματα, ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Παρέμεινε εκεί, μαζί με τη μητέρα, μέχρι το Μάρτιο.

Εξαιτίας της πανδημίας όμως του κορωνοϊού, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Πριν από περίπου ένα μήνα ξεκίνησε τις φυσιοθεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα, αναμένοντας το μόσχευμα.

via

Όλη η επικαιρότητα