Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση διαρκώς μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των έργων στο δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση στα έργα συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου, τα οποία ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε εξαγγείλει από τον Μαϊο του 2020, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.
Ακούστε το άρθρο

‘’Στο μόνο πράγμα που είναι συνεπής η κυβέρνηση είναι στο παιχνίδι των καθυστερήσεων που παίζει εδώ και δύο και πλέον χρόνια για το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’ τόνισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει και συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής για άλλη μία φορά μετέθεσε, χρονικά, το χρονοδιάγραμμα έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε αλλά και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων ( αυτή τη φορά στις αρχές του 2022).

‘’Για μία ακόμα φορά τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε ο κ. Καραμανλής είναι σχετικά και συναρτώνται από την τελική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και τις διαδικασίες έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις οποίες ανέφερε ότι θα συντμηθούν.

Σε ότι αφορά στην  την έγκριση από την Ε.Ε. που ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα δοθεί το επόμενο δίμηνο, επισημαίνω ότι ήταν ο ίδιος που εκτιμούσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η έγκριση  θα δοθεί ως τον Ιούνιο του 2021, χωρίς βέβαια να επιβεβαιωθεί, ενώ αποτυχημένη αποδείχθηκε και   η εκτίμηση του υφυπουργού κ. Καραγιάννη, πριν 2 μήνες, ότι θα υπάρξει έγκριση ως το φθινόπωρο.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με το δεδομένο της έγκρισης τον Ιούνιο του 2021, ο κ. Καραμανλής προσδιόριζε ως χρόνο παράδοσης του έργου τον Οκτώβριο του 2024 (απάντηση σε επίκαιρη ερώτησή μου τον Δεκέμβριο του 2020), ενώ σήμερα υποστηρίζει πως ο χρόνος παράδοσης θα είναι ο ίδιος χωρίς να έχει δοθεί καν η έγκριση!’’  τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση στα έργα συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου, τα οποία ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε εξαγγείλει από τον Μαϊο του 2020, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Στην απάντηση του ο  Υπουργός Υποδομών ‘’υποσχέθηκε’’ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022. Και αυτό, ενώ ήδη εκκρεμούν προσφυγές, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τον ανάδοχο του έργου.

‘’ Σίγουρα υπάρχουν διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την Ηλεία, όπως υπάρχουν και οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία όμως κυβερνά εδώ και 27 μήνες χωρίς να υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.’’

Όλη η επικαιρότητα