Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Η Κυβέρνηση να δώσει παράταση στους δανειολήπτες για τη συλλογή στοιχείων από τις τράπεζες, όπως έκανε με τους υπόχρεους για το πόθεν έσχες

Ακούστε το άρθρο

Να δώσει η Κυβέρνηση παράταση στους δανειολήπτες για τη συλλογή στοιχείων από τις τράπεζες όπως έκανε για τους υπόχρεους υποβολής πόθεν έσχες, ζητά ο Μιχάλης Κατρίνης με ερώτηση που συνυπέγραψε με την Νάντια Γιαννακοπούλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση παρότι δόθηκε τρίμηνη παράταση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, στην αρχική προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αδιαφόρησε για τους δανειολήπτες που πρέπει να συγκεντρώσουν έγγραφα από τράπεζες και ΔΥΟ για τις εκκρεμείς δίκες του Ν3869/2010.

Τα έγγραφα που απαιτούνται, τονίζει ο Ηλείος βουλευτής, είναι απαραίτητο να αποστέλλονται πλέον ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους μέσω web banking και του TAXISNET, προς αποφυγή επισκέψεων και συνωστισμού, ενώ η εξασφάλιση εγγράφων, ιδίως όταν απαιτείται μετάβαση στην εφορία ή την Τράπεζα, εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, για εύρεση εγγράφων που δεν τηρούνται ηλεκτρονικά είναι δυσχερής έως και αδύνατη.

Είναι επιβεβλημένη η τρίμηνη παράταση αναφέρει ο κ. Κατρίνης, και στους δανειολήπτες  για την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων και η αναπροσαρμογή των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, όπως και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής των δικαιολογητικών  προς αποφυγή συνωστισμού την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όλη η επικαιρότητα