Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Σοβιετικό μοντέλο διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη»

Ακούστε το άρθρο

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχει ως στόχευση τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου , ούτε διακρίνεται για τα  πολιτικά του χαρακτηριστικά.

Το αντίθετο, κινείται στα όρια της παραπολιτικής.

Η πολυπληθής κυβέρνηση Μητσοτάκη με 58 μέλη, υπό την καθοδήγηση του ‘’επιτελικού κράτους’’ του Μαξίμου, αποτελεί ένα σοβιετικού τύπου μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο πιο πολλές επιλογές του κ.Μητσοτάκη επιβλήθηκαν από τη λογική της τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών, αφού κράτησε στην κυβέρνηση αποτυχημένους, κατά γενική ομολογία υπουργούς, ενώ παραμένουν σε παραγωγικά υπουργεία διακοσμητικοί υπουργοί , από τους οποίους έχει αφαιρέσει τις κρίσιμες αρμοδιότητες.

Ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τη δυναμική του πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμένουν κάποιοι.

Όπως εξαντλεί ήδη τη δυναμική της η ίδια η κυβέρνηση, ανίκανη και αδύναμη να διαχειριστεί την πανδημία, τις οικονομικές συνέπειες και τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτής.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη και δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία.

Και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.

Όλη η επικαιρότητα