Ελλάδα Πολιτική

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις έξι το απόγευμα άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως «είναι κάτι που θα το δούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο υπουργός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί έχει πολλές εισόδους και είναι το σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα που γίνεται για λόγους επαγγελματικούς. Αυτό είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα την προηγούμενη φορά, με αποτέλεσμα μικρές περιοχές όπως η Δράμα να αντιμετωπίζουν στην κυριολεξία όλεθρο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν χρειάζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα απάντησε «τοπικά ίσως. Για παράδειγμα στην Αχαϊα η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, θα δούμε τις επόμενες ημέρες και ώρες τι θα γίνει και αναλόγως θα δούμε αν θα πάρουμε μέτρα».

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα είπε ότι «αυτό εξαρτάται πάλι από τις τοπικές συνθήκες. Θα δούμε. Εκτιμώ ότι χθες το βράδυ με αφορμή τον νόμο για τη λειτουργία μπαρ και καφετεριών όπου είχαμε συνωστισμό, υπήρξε μια πρωτοφανής για τις ημέρες συμμόρφωση κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα για να πάνε τα πράγματα καλύτερα τις επόμενες ημέρες.

Τοπικά υπάρχουν θέματα, σε νησιά σε διάφορες περιοχές, δεν είναι μόνο Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα αλλά είναι δύο μεγάλα αστικά συγκροτήματα και ένα μεγάλο αστικό κέντρο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί μπορεί να αποτελέσουν την αιχμή της πανδημίας για τις επόμενες ημέρες».

Όλη η επικαιρότητα