Μεσσηνία

ΜΟΔ Καλαμάτας: Ξεκίνησε η δίκη ιερέα και παππού που κατηγορούνται για βιασμό 10χρονης

Ακούστε το άρθρο

Διακοπή μετά την κατάθεση της πρώτης μάρτυρος κατηγορίας για 10 Νοεμβρίου

Με την κατάθεση της γιαγιάς της ανήλικης και συζύγου του κατηγορούμενου παππού ξεκίνησε χθες το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για τη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση μίας 12χρονης σήμερα, σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 56χρονος ιερέας.

Η δίκη αργά το μεσημέρι διεκόπη για τις 10 Νοεμβρίου, ενώ προβλέπεται η διαδικασία να διαρκέσει αρκετές μέρες, καθώς οι μάρτυρες  κατηγορίας είναι συνολικά 13. Επίσης προβλέπεται να καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης.

Κατάθεση

Κατηγορούμενοι είναι ο 56χρονος ιερέας, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας 6 παιδιών και ο 67χρονος αλλοδαπός παππούς του κοριτσιού. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν πολύ βαριές κατηγορίες, όπως βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση για τον παππού και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση που χρεώνεται στον παπά, καθώς κατηγορείται ότι χτυπούσε το κορίτσι με λουρί.

Οι δύο αρνούνται στις κατηγορίες, ενώ ο 56χρονος ιερέας είναι προφυλακισμένος και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Χθες η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας, γιαγιά της ανήλικης και σύζυγος του κατηγορούμενου 67χρονου, εξετάσθηκε εξονυχιστικά, ενώ δέχθηκε «βροχή ερωτήσεων» τόσο από την Έδρα του δικαστηρίου όσο και από τους δικηγόρους της υπόθεσης. Ωστόσο, η ίδια επέμεινε ότι πρόκειται για υπερβολές του παιδιού και ότι ποτέ δεν έχουν συμβεί τέτοια φρικτά περιστατικά, ούτε ποτέ της εκμυστηρεύτηκε η εγγονή της κάτι σχετικό.

Καταθέσεις από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στις 10 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις των αρμοδίων από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου το παιδί ήταν η πρώτη φορά που μίλησε και κατήγγειλε όσα είχε υποστεί.

Τον Απρίλιο του 2018, όταν ήταν μόλις 10 ετών, το κορίτσι κατήγγειλε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όσα του συνέβαιναν. Ο Οργανισμός με τη σειρά του κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα και στη συνέχεια σε κατηγορητήριο και για τον παππού της ανήλικης.

Το παιδί μαζί με ανθρώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού» μετέβησαν στον εισαγγελέα ανηλίκων, όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Πηγή: tharrosnews

Όλη η επικαιρότητα