Ηλεία

Μουριά, λίμνη ξανά…

Ακούστε το άρθρο

Η έκταση της πρώην λίμνης Μουριάς στον Πύργο πλημμύρισε… ξανά μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, προσφέροντας την ευκαιρία στο μέλος του Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού ποταμού (εκπαιδευτικό) Σπύρο Σιδηροκαστρίτη, να κάνει την παρακάτω ανάρτηση (που συνοδευόταν κι από σχετικές φωτογραφίες:

«Κάθε χρόνο, πιστή στο ραντεβού της, η λίμνη επανέρχεται, γεμίζει για λίγο και καλύπτει την ασχήμια…

Μας θυμίζει για λίγο το μεγαλείο της λίμνης που αποξηράνθηκε και ζητά την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας που χάθηκε. Μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε τη λίμνη Μουριάς ξανά, γιατί απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη διάβρωση των ακτών της Ηλείας η μόνη λύση είναι ο επαναπλημμυρισμός.

Γιατί αν φτιάξουμε τη Μουριά θα έχουμε λιγότερους παγετούς που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, θα βελτιωθεί το μικροκλίμα της περιοχής με λιγότερους καύσωνες το καλοκαίρι. Θα αναπτυχθεί ο αγροτουρισμός και στα έργα αποκατάστασης θα εργαστεί πολύς κόσμος.

Μπορεί να ακούγεται πολυτέλεια να ζητάμε κάτι τέτοιο όταν όλα γύρω μας για άλλη μια φορά κλονίζονται όμως για τέτοιου είδους δράσεις οι πόρτες των χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών- εθνικών είναι ανοιχτές αρκεί να τις χτυπήσουμε έχοντας μαζί μας ένα επεξεργασμένο σχέδιο που θα συνδυάζει την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τις ήπιες επιχειρηματικές δραστηριότητες με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα!»…

Όλη η επικαιρότητα