Εκπαίδευση Ηλεία

Μουσειολογία Πύργου: Η Σύγκλητος αποφάσισε άρον – άρον να στείλει προσωπικό!

Ακούστε το άρθρο

Αποτέλεσμα φαίνεται πως είχαν οι συνεχείς πιέσεις των ανθρώπων του Τμήματος Μουσειολογιας, βουλευτών και τοπικών φορέων, με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών σε σύσκεψή της χθες να αποφασίζει να ενισχύσει σημαντικά το τμήμα με μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, προσφέροντας έτσι «οξυγόνο» σε μια κρίσιμη στιγμή του τμήματος και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ειδικότερα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας τόνισε πως δόθηκαν συνολικά 23 θέσεις, με τις 2 εξ αυτών να είναι μόνιμοι ΔΕΠ και οι υπόλοιποι 21 έκτακτο προσωπικό. Ακολούθως, στάθηκε ιδιαίτερα στους τελευταίους, μιας και όπως επεσήμανε εννέα θα ενισχύσουν το τμήμα άμεσα και οι υπόλοιποι 12 το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, κάτι που σημαίνει πως οι φοιτητές δε θα έχουν πρόβλημα στα μαθήματά τους. «Η πρόεδρος του Τμήματος και ο καθηγητής κ. Παναγιωτόπουλος μου εγγυήθηκαν ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος για το εαρινό εξάμηνο και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος», δήλωσε ο κ. Μπούρας και συνέχισε λέγοντας: «Η σύγκλητος του πανεπιστημίου φρόντισε να ικανοποιήσει τις ανάγκες για να λειτουργήσει σωστά το τμήμα σύμφωνα με όσα ζήτησαν οι υπεύθυνοί του, ενισχύοντάς το και όχι αποδυναμώνοντάς το».

«Να γίνουν τα μαθήματα απρόσκοπτα»

Η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη εστίασε στην εισήγηση του πρύτανη προς τη Σύγκλητο, που αποτέλεσε την αφορμή η τελευταία να εγκρίνει δύο θέσεις μόνιμων καθηγητών για το τμήμα, καθώς και εννέα συμβασιούχους για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου που θα διδαχθούν στο εαρινό. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός πως θα δοθούν ακόμα 12 θέσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος, καθώς και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι διδάκτορες για ισάριθμες θέσεις επικουρικού έργου. Η κ. Ζαφειροπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρύτανη του πανεπιστημίου για τις ενέργειές του που σίγουρα λύνουν τα χέρια της ίδιας και των συνεργατών της, ενώ όπως υπογράμμισε αναμένονται άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των ατόμων αυτών ώστε να γίνουν τα μαθήματα του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια του εαρινού που ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Κατοχύρωση της Μουσειολογίας και συνέχισε διεκδίκησης ΤΕΦΑΑ

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αποφάσεις ως θετική εξέλιξη και τόνισε πως τα άμεσα αντανακλαστικά και η κινητικότητα των φορέων απέφερε κάποιους καρπούς. Συνέχισε δε με την επίσκεψη στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τη δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, κινήσεις που έδειξαν την επιθυμία της δημοτικής αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο το τμήμα. Τέλος, επεσήμανε πως συνεχίζεται η προσπάθεια κατοχύρωσης του τμήματος, ενώ δήλωσε πως θα συνεχιστούν και οι αγώνες διεκδίκησης για το ΤΕΦΑΑ.

Όλη η επικαιρότητα