Ηλεία

Μουσειολογία Πύργου: Το Μηχανογραφικό μπροστά από τους φορείς

Ακούστε το άρθρο

Η έκδοση του Μηχανογραφικού Δελτίου που θα αφήνει πιθανότατα εκτός το τμήμα Μουσειολογίας, φαίνεται πως προλαβαίνει τις όποιες ενέργειες των φορέων της Ηλείας.

Αυτό διαφαίνεται από την επιστολή που έστειλε χθες  στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας.

Η επιστολή

Στην επιστολή του πρύτανη αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθ. 184/22.3.21 έκτακτη συνεδρίασή της, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποδέχεται κατά πλειοψηφία (επί 51 παρόντων, 45 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκά και 3 ψήφισαν κατά) την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και εγκρίνει το συνημμένο στο παρόν Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησής του, εφόσον γίνεται αποδεκτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνάρτηση με τον επικείμενο καθορισμό του αριθμού των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

Τι υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας

Εν τω μεταξύ πηγές του Υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι «δεν έχει φθάσει σε μας κάποια αντίδραση από την Ηλεία», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας.

Τις επόμενες μέρες  και το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Κατάταξη σχολών στο Μηχανογραφικό Δελτίο Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020-2021 όπου σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές δεν θα υπάρχουν εισακτέοι για το τμήμα της Μουσειολογίας, γεγονός που θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας, με την μεταφορά βεβαίως του τμήματος της Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην επιστολή δεν υπάρχει το απόσπασμα του πρακτικού της Συγκλήτου  σχετικά με το θέμα της μεταφοράς του τμήματος  Φυσιοθεραπείας  από το Αίγιο στη Πάτρα.

Όλη η επικαιρότητα